Share

Het duel tussen het Deense Brøndby en het Noorse Valerenga in de zestiende finales van de UEFA Women’s Champions League vond vanwege de quarantainebeperkingen die waren opgelegd door de Noorse autoriteiten uiteindelijk op woensdag 11 februari 2021 plaats in één wedstrijd op het veld van Brøndby in Kopenhagen.

Het Bröndby Stadion in Kopenhagen was uiteindelijk het decor voor het duel in de UWCL tussen het Deense Bröndby en Valerenga uit Noorwegen! Foto – (c) Bröndby

Oorspronkelijk zou het duel in een heen- en een terugwedstrijd gespeeld worden eind december vorig jaar, vervolgens zou dat op zondag 7 en zondag 14 februari 2021 gebeuren. Dan was er even de denkpiste om de Scandinavische ontmoeting in één wedstrijd op Cyprus te laten spelen maar uiteindelijk werd het dus een Europese ontmoeting in het kader van de 1/16de finales van de UEFA Women’s Champions League in Kopenhagen. 

Sherida Spitse verliet Valerenga voor Ajax! Foto – (c) Valerenga

Het waren de bezoekers, die inmiddels Sherida Spitse zagen vertrekken naar Ajax en topschutster Njoya Nkout uit Kameroen naar Atlético Madrid, die even over het kwartier een strafschop mochten nemen nadat de Hongaarse scheidsrechter Katalin Kulcsár een fout had gezien van Mille Gejl op Rikke Bogetveit Nygård. De Servische Dejana Stefanović zette die poging succesvol om (0-1, 16de minuut). Maar de thuisploeg wist in het slotkwartier terug op gelijke hoogte te komen na een knap afstandschot van Josefine Hasbo (1-1, 78ste minuut). De score was ook na 90 minuten nog 1-1 en dat was uiteindelijk ook de eindstand na de twee verlengingen.

Bröndby, is één van de twee Deense teams in de achtste finales van de UWCL 2020/21! Foto – (c) Bröndby

In de strafschoppenreeks kwamen de bezoekers meteen op voorsprong via een rake treffer van Ingibjörg Sigurdardóttir (0-1) waarna Agnete Nielsen de bordjes in evenwicht bracht (1-1) maar bij de tweede poging van de bezoekers trapte de Servische Dejana Stefanović, die al vanop de stip gescoord had in de eerste helft, nu over het doel. Alle volgende strafschoppen gingen binnen waarna Chirine Lamti de beslissende poging raak mikte (5-4)!

De 16 teams die nog in de achtste finales staan! Foto – (c) UEFA / UWCL

Brøndby ging dus door naar de achtste finales en het is net als die andere Deense ploeg Fortuna Hjörring dat zich eerder al plaatste, één van de niet-reekshoofden bij de loting van dinsdag 16 februari 2021 om 12u. De reekshoofden bij de loting zijn Olympique Lyonnais, VfL Wolfsburg, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City, Chelsea en Rosengård. Die achtste finales zullen plaatsvinden op 3/4 maart 2021 (heen) en 10/11 maart 2021 (terug).

***UEFA Women’s Champions League – 1/16de finale – Brøndby Stadium, Kopenhagen:

Brøndby – Valerenga 1-1 na verlengingen (strafschoppen: 5-4);

Doelpunten: 16′ Dejana Stefanović 0-1, 78′ Josefine Hasbo 1-1.

De strafschoppenreeks:

Ingibjörg Sigurdardóttir 0-1, Agnete Nielsen 1-1, Dejana Stefanović mist, Josefine Hasbo 2-1, Janni Thomsen 2-2, Nanna Christiansen 3-2, Synne Jensen 3-3, Mille Gejl 4-3, Rikke Bogetveit Nygård 4-4, Chirine Lamti 5-4.

Lees nog meer via:

UEFA.com – UWCL 2020-21

en via:

Webiste BT

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share