Share

Met het vertrek van Tamara Cassimon begin dit jaar was het duidelijk dat er iets op til was bij de KBVB rond het vrouwenvoetbal. Op vrijdag 12 februari 2021 maakte de KBVB dan ook bekend dat er in de toekomst een nationale vrouwenploeg U23 in het leven geroepen wordt namelijk de Belgian Red Flames U23. Maar Audrey Demoustier, de huidige coach van FWS Woluwe, wordt de nieuwe assistente van bondscoach Ives Serneels en Kris Van Der Haegen terwijl Heleen Jaques zich de nieuwe jeugdcoördinator van het Belgische vrouwenvoetbal mag noemen!

Heleen Jaques, hier nog aan de bal voor de Belgian Red Flames op bezoek in Ferrara tegen Italië, wordt de nieuwe jeugdcoôrdinator van het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De KBVB wil het vrouwenvoetbal verder professionaliseren en met het oprichten van deze beloftenploeg wil het de kloof tussen de Red Flames U19 en de A-ploeg verder verkleinen. Het volgt daarbij het voorbeeld van andere toplanden die ook wel eens oefenwedstrijden en stages plannen met dit soort teams. We moeten er wel bij zeggen dat die interlands nooit een extra cap voor de speelster zelf oplevert. Nieuw is dat dit project zal ondersteund worden door Be Gold, een op jongeren gericht project van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Thomas Jansen wordt de bondscoach van het nieuwe U23-team! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Daarnaast komt er en dat is niet onbelangrijk een nieuwe omkadering. Thomas Jansen wordt de T1 van die Belgian Red Flames U23 en hij krijgt als assistente Heleen Jaques, die nu nog bezig is aan haar laatste seizoen bij KAA Gent Ladies. Heleen Jaques wordt bovendien de nieuwe jeugdcoördinator van het Belgische vrouwenvoetbal en de bondscoach van de U16 met als assistent de nog immer aanwezige Luc Bosmans.

Cecile De Gernier, hier in 2013 aan de bal in de WK-kwalificatiewedstrijd in Oslo tegen Noorwegen, wordt assistente van Xavier Donnay bij de Belgian Red Flames U19! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ex-Belgian Red Flame Cécile De Gernier, ooit nog coach bij het beloftenteam van RSC Anderlecht en tegenwoordig analiste bij RTBf en Eleven Sport, wordt nu T2 bij de Belgian Red Flames U19 waar Xavier Donnay bondscoach blijft.  Audrey Demoustier, de enige vrouwelijke coach in de Women’s Scooore Super League bij FWS Woluwe, wordt dan weer de nieuwe T1 van de Belgian Red Flames U17 waar ze wordt bijgestaan door Luc Bosmans en ze wordt ook de assistent-coach van Ives Serneels en Kris Van Der Haegen bij de Belgian Red Flames. Ook nog meegeven dat Rik Van den Bergh de nieuwe T1 wordt van de Belgian Red Flames U15!

Lees nog meer over al deze veranderingen via:

Website KBVB / RBFA

Lees over het vertrek van Tamara Cassimon via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share