Share

Aangezien de tweede editie van het Tournoi de France werd afgelast besliste de Franse Voetbalbond uiteindelijk dat les Bleues twee oefenwedstrijden in Metz zouden spelen tegen Zwitserland. Op zaterdag 20 februari 2021 stond het eerste duel op het programma in het helemaal lege Stade Saint-Symphorien!

De Zwitserse doelvrouw Gaelle Thalmann was afwezig tegen België maar was bij de zaak in Metz tegen Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Door de Covid-reisbeperkingen (de speelsters uit Engeland bleven daar) en het aanslepende coronavirus kregen beide coaches (Corine Diacre bij Frankrijk en Nils Nielsen bij Zwitserland) de mogelijkheid om wat te experimenteren met hun respectievelijke teams. Het was Frankrijk dat het best uit de verf kwam en al vroeg op voorsprong kwam toen Wendie Renard een vrije trap van Amel Majri tegen de netten kopte (1-0, 12de minuut).

Wendie Renard heeft het openingsdoelpunt gescoord en wordt gefeliciteerd door Aissatou Tounkara (links) en Delphine Cascarino (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zwitserland zorgde voor het eerste gevaar na 25 minuten toen Ramona Bachmann eerst tegen het lichaam van Marion Torrent trapte Coumba Sow doelvrouw Pauline Peyraud-Magnin op haar weg vond en Sandy Maendly over het doel trapte. Vervolgens moest Gaelle Thalmann, het Zwitserse sluitstuk, twee keer redding brengen. Eerst na een goeie controle en meteen op de slof genomen schot van Kadidiatou Diani op voorzet van Delphine Cascarino (27ste minuut) en vervolgens na een vrije trap vanop links van opnieuw Amel Majri waarbij Wendie Renard tussen drie Zwitserse speelsters tot koppen kwam (35ste minuut).

Perle Morroni van Paris Saint-Germain viel in en lukte het tweede doelpunt voor Frankrijk in Metz! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede helft viel er veel minder te noteren. Frankrijk had wel veel balbezit maar de kansen waren schaars. Delphine Casacarino probeerde het met links maar de bal ging over het doel (70ste minuut) terwijl een poging van de ingevallen Sandy Baltimore op aangeven van de ook al ingevallen Sandie Toletti op doelvrouw Thalmann eindigde (74ste minuut). Het was uiteindelijk de voor Sakina Karchaoui op het veld gekomen Perle Morroni (PSG) die iets minder dan tien minuten voor tijd de score verdubbelde toen ze goed kwam ingelopen aan de tweede paal om de voorzet van haar ex-ploeggenote Eve Périsset (die tegenwoordig voor Bordeaux speelt) met links binnentrapte (2-0, 81ste minuut). Helemaal in het slot buffelde Melvine Malard zich nog door de Zwitserse verdediging maar haar schot werd door Gaelle Thalmann knap in hoekschop gewerkt. Beide teams spelen op dinsdag 23 februari 2021 opnieuw tegen mekaar in hetzelfde stadion van Metz!

U kan een korte samenvatting met de doelpunten bekijken dankzij FFF TV:

***DIGEST:

Frankrijk – Zwitserland 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 12′ Wendie Renard 1-0, 81′ Perle Morroni 2-0.

Scheidsrechter: Tess Olofsson (Zweden).

Bekijk de fotoreportage van David Catry en Stijn Audooren rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share