Op zondag 28 februari 2021 ontving Club YLA in de Women’s Scooore Super League voor het eerst nieuwkomer Sporting de Charleroi. De heenwedstrijd eindigde op vrijdag 9 oktober 2020 op 1-3. De vraag was uiteraard hoe het dit keer zou verlopen.

De zon scheen in Brugge tot groot plezier van de geblesseerden met van links naar rechts Saar Verdonck, Charlotte Laridon en Debbie Decoene! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Leo Van der Elst moest het bij Club YLA doen zonder de geblesseerden Debbie Decoene, Talitha De Groote, Charlotte Laridon en Saar Verdonck terwijl Phlippe Venturoso bij Sporting de Charleroi geen beroep kon doen op de Française Inès Dhaou en de Maltese Ylenia-Ann Carabott. Captain Noémie Fourdin schoof voor dit duel op naar het middenveld waar ze een tijdje oog in oog kwam te staan met Belgian Red Flame Marie Minnaert.

Belgian Red Flame Marie Minnaert lukte de twee Brugse doelpunten maar hier moet ze het afleggen tegen Noemie Fourdin, de captain van Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was een zonnige dag in Brugge waar Club YLA meteen de aanval zocht en Sporting de Charleroi vanuit een goed georganiseerd blok zoveel als mogelijk probeerde stand te houden maar wel telkens weer op de counter loerde. Nog voor het kwartier had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen. Na een voorzet vanop links van Isabelle Iliano trapte Renate-Ly Mehevets tegen de eigen doelpaal waarna Jody Vangheluwe van dichtbij de bal nog over wist te mikken (13de minuut). Ambre Collet, de doelvrouw van Sporting de Charleroi, liet zich voor de rust opmerken met enkele opmerkelijke reddingen telkens op aangeven van Jody Vangheluwe en met Marie Minnaert in de afwerking.

Marie Minnaert trof eerst via de keeper de paal met de linkervoet … Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Even over het halfuur moest ze zich wel gewonnen geven toen Nicky Van Den Abbeele de bal voorgaf en Marie Minnaert eerst met links via Ambre Collet tegen de paal trapte en vervolgens in de rebound met rechts binnen kon tikken (1-0).

… waarna ze met rechts de rebound voorbij Ambre Collet tikte! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede helft had Club YLA minder tijd nodig om tot scoren te komen. Nadat Sporting de Charleroi goed begonnen was en via Jennifer Bouchenna zelfs een tweetal hoekschoppen wist af te dwingen mocht de thuisploeg aan de rechterkant een vrije trap nemen na een fout van Renate-Ly Mehevets op Febe Vanhaecke. Jody Vangheluwe nam de vrije trap en Marie Minnaert kon de bal met het hoofd in de verste hoek koppen (2-0, 56ste minuut). De wedstrijd was beslist. De vraag was of er nog meer doelpunten zouden komen. Club YLA bleef wel aanvallend spelen maar scoren lukte niet meer. Bij de beste pogingen trapte Marie Minnaert naast terwijl een voorzet van Jody Vangheluwe vanop rechts nog tegen de paal belandde. Helemaal in het slot scoorde Jennifer Bouchenna nog bijna tegen maar het bleef 2-0.

Nicky Van Den Abbeele, hier met Aleizia Van ‘t Hof in de buurt, zorgde mee voor de openingsgoal bij Club YLA dat na de winst opnieuw op de derde plaats terechtkwam! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club YLA sprong zo vlak voor het bezoek aan leider RSC Anderlecht over KAA Gent Ladies naar de derde plaats. Sporting de Charleroi blijft laatste maar het wordt hoe langer hoe meer een moeilijk te bespelen tegenstander.