Share

Na de duels van de Belgian Red Flames thuis tegen Nederland en op bezoek bij Duitsland was het op zaterdag 27 februari 2021 voor de internationals van RSC Anderlecht opnieuw tijd voor een wedstrijd in de Women’s Scooore Super League. Dit keer stond er een uitwedstrijd in het Pierre Cornelisstadion van Aalst op het programma tegen SC Eendracht Aalst Ladies.

Ook in de Women’s Scooore Super League zoals hier in Aalst zijn mondmaskers nog altijd van toepassing! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zowel bij SC Eendracht Aalst Ladies (Daisy Baudewijns en Loes Van Mullem waren geblesseerd terwijl Anaëlle Wiard aan het revalideren is) als bij de regerende landskampioen (Laura De Neve en Charlotte Tison waren geschorst) ontbraken er enkele pionnen maar de thuisploeg was er wel op gebrand om beter te doen dan het zware 9-0-verlies uit de heenwedstrijd! De bezoekers wilden hun parkoers zonder verlieswedstrijd rustig verder zetten.

Jana Van Laere stapt vastbesloten het veld op met naast haar assistenten Michele Seeldraeyers (links) en Robby Keuleers (rechts). Ze vergat wel even de bal. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Scheidsrechter Jana Van Laere zorgde nog voor de wedstrijd voor de eerste leuke noot in Aalst. Ze vergat bij het opgaan van het veld eerst de bal mee te nemen. Maar ze had haar onoplettendheid vlug door en keerde snel en al lachend op haar stappen terug. Voor de rest van de wedstrijd bleef ze onopgemerkt, een goed teken voor een scheidsrechter.

Jana Van Laere neemt dan toch de bal maar mee zodat er kan gevoetbald worden in Aalst! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Nadat Tine De Caigny bloemen in ontvangst had genomen voor het winnen van de Gouden Schoen en er een minuut applaus was om afscheid te nemen van de recent overleden clubmedewerker Yves Janssens mocht Amber Maximus de wedstrijd op gang trappen.

Applaus van de SC Eendracht Aalst Ladies voor clubmedewerker Yves Janssens! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was RSC Anderlecht dat van begin af aan het duel domineerde maar SC Eendracht Aalst Ladies speelde vanuit een goede organisatie met een vijfmansverdediging en het hield bijna de volledige eerste helft stand tegen de regerende landskampioen. Het had daarbij wel eens wat geluk zoals toen Amber Maximus net voor het kwartier de paal trof (14de minuut) maar het was vooral Silke Baccarne die een sterke wedstrijd speelde en topschutster Tessa Wullaert twee keer van een doelpunt. Kort voor de rust moest ze zich dan toch gewonnen nadat Sarah Wijnants een hoekschop kort nam richting Tessa Wullaert, de Belgian Red Flame gepast voorgaf en Tine De Caigny aan de tweede paal kon binnenkoppen (0-1, 45ste minuut).

Tine De Caigny klimt hoger dan Tiana Andries! RSC Anderlecht komt net voor de rust toch nog op voorsprong! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op het uur was het opnieuw Sarah Wijnants die vanop de eigen helft Tessa Wullaert op rechts lanceerde. De drievoudige Gouden Schoen hield de ingevallen Justine Blave achter zich en zorgde opnieuw voor een gemeten voorzet nu naar Amber Maximus die aan de tweede paal met rechts eenvoudig kon binnentrappen (0-2, 60ste minuut).

Amber Maximus verdubbelde op het uur op aangeven van Tessa Wullaert de score! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De thuisploeg kwam dicht bij de aansluitingstreffer maar Justine Blave schoot nipt naast het doel verdedigd door Justien Odeurs (73ste minuut). Aan de andere kant was het bij de volgende fase opnieuw raak. Tessa Wullaert bediende Tine De Caigny. De captain van paars-wit hield de Nederlanse centrale verdediger Niekie Pellens van de bal, ze draaide zich vrij, keek naar doel en mikte met rechts knap en loepzuiver in de bovenhoek (0-3, 74ste minuut).

Tine De Caigny trapt de bal met rechts zuiver in de hoek voor het derde bezoekende doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In het slotkwartier ging een vrije trap van Niekie Pellens voor de thuisploeg nog net over het doel (82ste minuut) en RSC Anderlecht scoorde uiteindelijk toch nog een vierde keer toen de ingevallen Elke Van Gorp eerst mooi samenspeelde met Tessa Wullaert en dan naar doel trapte. Silke Baccarne wist eerst het onheil nog te voorkomen maar de ook al ingevallen Jarne Teulings was het snelst op de bal om binnen te tikken (0-4, 83ste minuut).

Silke Baccarne redde nog de poging van Elke Van Gorp maar de ingevallen Jarne Teulings staat klaar om binnen te tikken! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Elke Van Gorp miste kort nadien op aangeven van Laura Deloose nog het vijfde doelpunt voor de bezoekers die in het Pierre Cornelisstadion hun 15de competitieoverwinning op rij boekten en hun 30ste competitiewedstrijd zonder nederlaag afhandelden. Ze haalden dit seizoen voorlopig 42 op 42. Volgende vrijdag 5 maart 2021 komt Club YLA op bezoek bij RSC Anderlecht. De vraag is of vrouwelijk blauw-zwart die reeksen kan afstoppen! 

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Luister naar Tine De Caigny (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Niekie Pellens (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over dit duel via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Lees over Yves Janssens, de clubmedewerker van SC Eendracht Aalst, via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share