Share

Op woensdag 18 maart 2020 stond de eerste halve finale in de Libertadores Feminina, de tegenhanger van de UEFA Women’s Champions League, op het programma in het Argentijnse Buenos Aires. Titelverdediger Cortinthians nam het onder leiding van coach Arthur Elias op tegen het Colombiaanse América de Cali Feminino, dat in de kwartfinales Boca Juniors had uitgeschakeld.

De affiche van de eerste halve finale! Foto – (c) Corinthians FF

Het Braziliaanse Corinthians zette tot in de halve finales een perfect parkoers neer met ruime overwinningen in de eerste ronde in groep A tegen El Nacional uit Ecuador (16-0), tegen Universitario uit Peru (8-0) en tegen het Colombiaanse América de Cali Feminino (3-0). Op zondag 14 maart 2021 in de kwartfinale won het ook nog met 7-0 tegen het Chileense CD Santiago Morning, de tweede uit groep B. In 4 duels had het dus 34 keer gescoord en nog geen enkel doelpunt moeten toestaan. Het Colombiaanse América de Cali Feminino werd tweede in groep A nadat het won tegen Universitario (5-0) en tegen El Nacional (5-1). Na het verlies tegen Corinthians in de derde groepswedstrijd won het in de kwartfnale tegen het Argentijnse Boca Juniors, de winnaar in groep B met 7 op 9, met 2-1.

De Braziliaanse international en captain Tamires bracht Corinthians op voorsprong in de halve finale van de Libertadores Feminina! Foto – (c) Corinthians FF

Corinthians was dus ontegensprekelijk de favoriet in het Estadio Nuevo Francisco Urbano van Morón maar in voetbal is alles mogelijk. Het zag er lange tijd naar uit dat Corinthians ook gewoon naar de finale zou doorstoten na een succesvol afstandschot in het eerste kwartier van de tweede helft van de Braziliaanse internatonal Tamires, ook de captain van de club (1-0, 56ste minuut). Maar in de toegevoegde tijd maakte América de Cali nog gelijk na een fantastisch schot van de ingevallen Joemar Guarecuco (1-1, 90ste + 3′ minuut), die uitzinnig van vreugde ook meteen haar truitje uittrok! América de Cali Feminino hield daarna in de nog resterende twee minuten stand.

Luz Katherine Tapia, de Boliviaanse doelvrouw van América de Cali, was de heldin in de strafschoppenepiloog! Foto – (c) América de Cali

Geen verlengingen wel onmiddellijk strafschoppen in deze eindronde waarbij Corinthians mocht beginnen. De eerste vier strafschoppen van Pardal (Corinthians), Catalina Usme (América de Cali), Juliete (Corinthians) en Gabriel Rodriguez (América de Cali) troffen doel. Bij de vijfde zag Gabi Nunes (Corinthians) haar poging gestopt door doelvrouw Luz Katherine Tapia. daarna liep de score via Iglesias (América de Cali), Adriana (Corinthians) en Diana Ospina (América de Cali) verder op tot 3-4. Luz Katherine Tapia hield daarna ook de poging van Diany uit haar doel waardoor América de Cali Feminino geplaatst is voor de finale van zondag 21 maart 2021. De tegenstander voor het team van coach Andres Usme wordt de winnaar van de tweede halve finale tussen Ferroviaria uit Brazilië en Universidad de Chile.

Bekijk de video met de goals dankzij Conmebol Libertadores:

Lees nog meer over dit duel via:

ESPN.com

en via:

Colombia.as.com

en via:

Newsbeezer.com

Bekijk het volledige uitslagenbord van de Libertadores Femininia 2020 in Argentinië via:

Conmebol.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share