Share

In het seizoen 2018-19 had R. Union Saint-Gilloise nog een vrouwenvoetbalteam in de derde provinciale Brabant maar vorig seizoen was dat niet meer het geval.  Nu de club na 48 jaar terug naar het hoogste niveau klimt in het Belgische profvoetbal komt werd er ook al opnieuw nagedacht over het vrouwenvoetbal.

Thomas Otuszewski mag het vrouwenvoetbal terug in goede banen leiden bij R. Union SG! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Thomas Otuszewski, het voorbije seizoen nog hoofdtrainer bij FC Irlande Auderghem in de tweede klasse B, neemt de taak op zich om het jeugdvrouwenvoetbal bij de club via de RUSG Academy nieuw leven in te blazen. Daarnaast komt er ook opnieuw een team dat in de derde provinciale gaat aantreden. Er wordt meteen tot actie overgegaan bij R. Union SG want de eerste testen voor meisjes jonger dan 16 jaar (zij die dus geboren zijn in 2006, 2007 of 2008 en van voetbal houden) kunnen zich inschrijven bij de geel-blauwen! De testen vinden plaats op zondag 28 maart 2021 en de deelneemster worden per email op de hoogte gebracht!

Annelies Menten, team manager van R. Union SG, met de trofee voor de titel in de Pro League 1B! Foto – (c) R. Union SG

Ook nog meegeven dat bij R. Union SG niet alleen de broer van Luna Vanzeir (topschutter Dante) speelt. Met Annelies Menten hebben ze ook een ex-speelster uit het vrouwenvoetbal (STVV, OH Leuven en bekerfinalist in 2018 met KRC Genk Ladies) die team manager is bij het mannenteam dat zopas de promotie afdwong naar de Jupiler Pro League! Zij deelde dus ook de voorbije dagen na de 2-1-thuisoverwinning tegen RWDM in de feestvreugde na de promotie!

Dit is de link naar het inschrijvingsformulier voor de testen op zondag 28 maart 2021:

Website R. Union SG

en via:

Website R. Union SG

Bekijk het vrouwenteam van Union in 2018-19 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat Union in een ver verleden (begin jaren negentig) zelfs een team in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal had.

 

Share