Share

Op zaterdag 27 maart 2021 is er in Genk een primeur want KRC Genk Ladies speelt op de 18de speeldag in de Women’s Scooore Super League voor het eerst een thuiswedstrijd in de Luminus Arena in een wedstrijd die ook te zien zal zijn op Eleven Sports.

KRC Genk Ladies, hier met Sien Vandersanden (links) en Emily Steijvers (rechts) mocht eerder dit seizoen aantreden tegen Standard, hier met Noémie Gelders, op Sclessin! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De ploegen uit de Women’s Scooore Super League die in het grote stadion van de mannen die profvoetbal spelen mogen aantreden. Het is dit seizoen al iets vaker het geval geweest dan in het verleden maar toch hebben nog niet alle teams uit deze nieuwe competitie dit mogen beleven. Nadat eerder dit seizoen RSC Anderlecht, Standard en SV Zulte Waregem al in respectievelijk het Lotto Park, op Sclessin en in het Regenboogstadion mochten aantreden mag nu ook KRC Genk Ladies dit doen in de Luminus Arena. We zitten dus aan de helft van de ploegen waarbij dit het geval is. In het verleden speelde OH Leuven ook al eens in het King Power at Den Dreef Stadion maar dit seizoen nog niet. Drie teams uit de Women’s Scooore Super League hebben dit nog niet mogen beleven als vrouwenteam: Sporting de Charleroi, KAA Gent Ladies en Club YLA. Hoog tijd dat dit ook voor deze drie teams eens werkelijkheid wordt. We zijn in 2021 hoog tijd dat iedereen daar het belang van inziet of anders dat de mannenteams in deze Covid-tijden eens op het veld van de vrouwen gaan spelen. FWS Woluwe en SC Eendracht Aalst spelen uiteraard ALTIJD hun thuiswedstrijd in het hoofdstadion!

Voor meer over de 18de speeldag in de Women’s Scooore Super League ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share