Share

Op zaterdag 20 maart 2021 stond de 17de speeldag in de Women’s Scooore Super League op het programma. Alle wedstrijden stonden op hetzelfde moment gepland maar Sporting de Charleroi – OHL Women werd afgelast vanwege de intrede van het coronavirus bij de vrouwelijke Zebra’s. Alle aandacht kon dus gaan naar de topaffiche op deze speeldag tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht.

Nog altijd geen toeschouwers in Oostakker wel een grote vlag om de vrouwelijke Buffalo’s aan te moedigen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De vrouwelijke Buffalo’s, twee keer winnaar van de Beker van België in het verleden, waren gemotiveerd om na de winst thuis tegen Club YLA (2-0) het ook titelverdediger RSC Anderlecht moeilijk te maken en dat lukte zowaar. Het team van Dave Mattheus had zelfs kunnen winnen maar dan had de afwerking veel beter moeten zijn. Want KAA Gent Ladies kreeg de kansen maar Féli Delacauw, Jasmien Mathys en Lobke Loonen tot tweemaal toe vonden Justien Odeurs, die op het einde ook nog met een reflex uitpakte toen Britt Vanhamel haar met een ongelukkige deviatie bijna verraste, op hun weg. Als je zelf niet scoort dan doet het andere team dat wel is een ongeschreven voetbalwet en die kwam ook in het PGB-stadion aan de Eikstraat in Oostakker uit. De Roemeense international Stefania Vatafu, die in de eerste helft ook al via de bovenkant van de lat over trapte, zorgde voor dat ene doelpunt kort voor het uur na een actie opgezet met Tessa Wullaert en Laura Deloose (0-1, 59ste minuut).

Stefania Vatafu scoorde kort voor het uur voor RSC Anderlecht. Ook Justien Odeurs komt meevieren. Zij hield het maximum mee overeind! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het duel tussen Club YLA en Standard had met een voltallig vrouwelijk blauw-zwart best een interessante affiche kunnen worden maar door blessures en nu ook de afwezigheid van Nicky Van Den Abbeele in de verdediging als uitloper van haar wissel bij de nederlaag op bezoek bij KAA Gent Ladies was dat niet echt meer het geval. Standard domineerde en kwam vroeg op voorsprong via Lisa Petry op aangeven van Davinia Vanmechelen (0-1, 7de minuut). De thuisploeg kwam langszij toen Lisa Lichtfus zich eventjes verkeek op een terugspeelbal van Maurane Marinucci. Marie Minnaert kon profiteren om haar 11de goal van het seizoen binnen te trappen (1-1, 25ste minuut). Nog voor de rust liepen de bezoekers echter uit tot 1-3 met een doelpunt van Aster Jansssens en een tweede goal van Lisa Petry. De tweede helft was zo goed als overbodig ware het niet dat er bij het begin van het laatste kwartier nog een bijzonder mooie goal te noteren. Isabelle Iliano kopte een voorzet van Merel Bormans weg waarna Charlotte Cranshoff met rechts knap uithaalde (1-4, 77ste minuut). Standard mag verder omhoog kijken. Club YLA lijkt dit jaar op de vijfde plaats te zullen eindigen.

Club YLA, hier met Celien Guns, wil de top van het Belgische vrouwenvoetbal bijbenen maar Standard, hier met Charlotte Cranshoff, liep het voorbije weekend verder weg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de tweede helft van het klassement ging KRC Genk Ladies na de sterke prestatie tegen RSC Anderlecht op bezoek bij FWS Woluwe, een team waartegen het in de heenronde thuis verloor met 0-2. Ook in het Fallonstadion liep het op tegen een nederlaag na vroege doelpunten van Sheila Broos (1-0) en Kenza Vrithof (2-0) waarbij de bezoekende doelvrouw zich telkens misrekende. In de tweede helft hield Clotilde Codden eerst de aansluitingstreffer nog van de lijn maar na een voorzet van Sien Vandersanden kon Gwen Duijsters die bij het begin van het laatste kwartier toch met het hoofd binnenkoppen (2-1). Verder dan dat kwam het team van coach Guido Brepoels niet meer zodat Audrey Demoustier, de enige vrouwelijke coach in deze reeks, met haar team een derde overwinning kon vieren!

Sheila Broos opende de score voor FWS Woluwe thuis tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Op bezoek bij SV Zulte Waregem was SC Eendracht Aalst Ladies de betere ploeg. Het kwam vroeg op voorsprong toen de mee opgerukte Nederlandse centrale verdediger Niekie Pellens op aangeven van Anke Vanhooren haar eerste doelpunt in de Belgische competitie kon aantekenen (0-1, 7de minuut). Via Henriette Awete lukten de bezoekers zelfs nog een tweede doelpunt haar eerste sinds haar terugkeer bij de vrouwelijke Ajuinen!

Henriette Awete krijgt felicitaties na haar eerste doelpunt sinds haar terugkeer bij SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit zijn de doelpuntenmakers van de 17de speeldag op zaterdag 20 maart 2021:

Club YLA – Standard 1-4 (rust: 1-3);

Doelpunten: 7′ Lisa Petry 0-1, 25′ Marie Minnaert 1-1, 35′ Aster Janssens 1-2, 37′ Lisa Petry 1-2, 77′ Charlotte Cranshoff 1-4.

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 59′ Stefania Vatafu 0-1.

Luister naar Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tessa Wullaert (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Féli Delacauw (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Rkia Mazrouai (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 7′ Niekie Pellens 0-1, 80′ Henriette Awete 0-2.

FWS Woluwe – KRC Genk Ladies 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 9′ Sheila Broos 1-0, 12′ Kenza Vrithof 2-0, 76′ Gwen Duijsters 2-1.

Sporting de Charleroi – OHL Women afgelast en verplaatst naar dinsdag 30 maart 2021.

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de 17de speeldag met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit is de stand na 17 speeldagen:

1. RSC Anderlecht 17-51 (95-4);

2. Standard 17-42 (46-17);

3. KAA Gent Ladies 17-31 (38-20);

4. OHL Women 16-28 (33-31);

5. Club YLA 17-26 (31-32);

6. KRC Genk Ladies 17-19 (25-39);

7. FWS Woluwe 17-15 (17-30);

8. SV Zulte Waregem 17-12 (14-44);

9. SC Eendracht Aalst 17-12 (12-41);

10.Sporting de Charleroi 16-6 (7-59);

***De topschutters zijn:

30 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is nog altijd de topschutster in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

21 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

Tine De Caigny bleef ook na het bezoek aan KAA Gent Ladies op 21 goals staan! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

11 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard), Marie Minnaert (Club YLA);

Marie Minnaert scoorde haar elfde voor Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

10 goals:

Noémie Gelders (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

Gwen Duijsters is de topschutster van KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

9 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies);

8 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women);

7 goals:

Jolet Lommen (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (Standard);

6 goals:

Charlotte Laridon (Club YLA), Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies); Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies);

5 goals:

Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Celien Guns (Club YLA), Lisa Petry (Standard);

Lisa Petry heeft inmiddels 5 goals achter haar naam staan voor Standard in de reguliere competitie! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

4 goals:

Tine Schryvers (OHL Women), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies), Luna Vanzeir (OHL Women), Amber Maximus (RSC Anderlecht), Lenie Onzia (OHL Women), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies); Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Tess Lameir (OHL Women), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht);

Stefania Vatafu was met haar vierde doelpunt in deze competitie de matchwinnaar voor RSC Anderlecht op bezoek bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

3 goals:

Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Marie Bougard (FWS Woluwe), Lola Wajnblum (Standard), Marie Detruyer (OHL Women), Jody Vangheluwe (Club YLA), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies), Sheila Broos (FWS Woluwe), Aster Janssens (Standard);

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (Standard), Estée Cattoor (OHL Women), Kassie Missipo (RSC Anderlecht), Corina Luijkx (SV Zulte Waregem), Margaux Van Ackere (SC Eendracht Aalst Ladies), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi),, Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Sheryl Merchiers (SV Zulte Waregem), Jill Janssens (OHL Women), Féli Delacauw (KAA Gent Ladies);, Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Charlotte Cranshoff (Standard);

Charlotte Cranshoff scoorde inmiddels twee speeldagen op rij! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Jana Simons (FWS Woluwe), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Debbie Decoene (Club YLA), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Emily Steijvers (KRC Genk Ladies),  Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Inès Dhaou (Sporting de Charleroi), Ylenia Carabott (Sporting de Charleroi), Sophie Cobussen (Standard), Clotilde Codden (FWS Woluwe), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Heleen Jaques (KAA Gent Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Sara Yüceil (OHL Women), Niekie Pellens (SC Eendracht Aalst Ladies), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Henriette Awete (SC Eendracht Aalst Ladies).

Kenza Vrithof lukte tegen KRC Genk Ladies haar eerste competitiegoal van het seizoen voor FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Owngoals:

Laura Vervacke (SV Zulte Waregem voor Standard), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor OHL Women), Noémie Fourdin (Sporting Charleroi voor FWS Woluwe), Tiffanie Vanderdonckt (SC Eendracht Aalst Ladies voor KAA Gent Ladies). Lyndsey van Belle (KAA Gent Ladies voor KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor SV Zulte Waregem);

***Dit is het programma van de 18de en de laatste speeldag in de reguliere competitie op zaterdag 27 maart 2021 om 14 uur:

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi;

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem (in de Luminus Arena en op Eleven Sports);

OHL Women – Club YLA;

Standard – KAA Gent Ladies;

RSC Anderlecht – FWS Woluwe (in het Lotto Park);

Inhaalwedstrijd van de 17de speeldag op dinsdag 30 maart 2021 om 20 uur:

Sporting de Charleroi – OHL Women;

Start play-offs van vrijdag 2 en zaterdag 3 april 2021!

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share