Share

Op zaterdag 27 maart 2021 stond de 18de en laatste speeldag in de reguliere competitie van de Women’s Scooore Super League op het programma. Het was vooraf al een speciale dag want twee van de acht profclubs mochten in het stadion van de mannen spelen. Achteraf werd het een historische dag want titelverdediger en de ongeslagen leider met het maximum van de punten RSC Anderlecht ging in het Lotto Park onderuit in de Brusselse derby tegen FWS Woluwe, een van de twee teams die niet aan een profclub verbonden zijn.

Scheidsrechter Viki De Cremer kijkt toe hoe Jana Simons bloemen overhadigde aan Gouden Schoen Tine De Caigny. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het was fris maar de zon scheen op zaterdag 27 maart 2021. Een leuke voetbaldag kondigde zich aan want de leider RSC Anderlecht kon thuis tegen FWS Woluwe (na Standard, Linfield en Benfica het vierde team dat dit seizoen in het Lotto Park op bezoek kwam) misschien wel de kaap van 100 competitiedoelpunten ronden en een maximum van 54 op 54 neerzetten. Dat was vooraf het idee waar deze wedstrijd om draaide. Maar in voetbal is alles mogelijk en zeker hetgeen men niet verwacht. En het gebeurde ook want een doelpunt van Kenza Vrithof na 25 minuten wedstrijd bezorgde de bezoekers de volle buit (0-1). Hazel Engelen kreeg even later wat hulp van de lat bij een trap van Gouden Schoen Tine De Caigny maar ze hield ook pogingen van Laura De Neve in de eerste helft en van Tine De Caigny en Tessa Wullaert in de tweede helft uit haar doel. RSC Anderlecht was 33 duels zonder nederlaag geklopt. Het record van Rapide Wezemaal uit 2004 (53 duels zonder verlies in de hoogste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal) sneuvelde daardoor niet.

Kenza Vrithof matchwinnares voor FWS Woluwe op bezoek bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

RSC Anderlecht verloor dus voor het eerst maar eerste achtervolger Standard kon niet profiteren want het ging eveneens onderuit thuis tegen KAA Gent Ladies na doelpunten in de tweede helft van Ella Van Kerkhoven met het hoofd (0-1) en van Jolet Lommen (0-2).

Ella Van Kerkhoven juicht na het openingsdoelpunt voor KAA Gent Ladies op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Met doelpunten van Lenie Onzia voor de rust (1-0) en Luna Vanzeir in de tweede helft (2-0) won OHL Women thuis en ook voor de tweede keer dit seizoen tegen een dit keer jong en verwakt Club YLA.

Luna Vanzeir zorgt voor het tweede doelpunt van OHL Women tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lotte Van Den Steen opende de score voor de camera’s van Eleven Sports bij de eerste vrouwenvoetbalwedstrijd in de Luminus Arena tussen KRC Genk Ladies en SV Zulte Waregem (1-0). Geena-Lisa Buyle zorgde echter in de tweede helft nog voor een gelijkmaker voor de bezoekers (1-1) nadat doelvrouw Joséphine Delvaux eerst nog een kopbal van Ella Vierendeels uit haar doel hield.

Het scheidsrechterstrio onder leiding van Jana Van Laere met captains Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) en Pauline Windels (SV Zulte Waregem) voor het duel in de Luminus Arena. Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

SC Eendracht Aalst Ladies zorgde voor een doelpuntenfestival thuis tegen Sporting de Charleroi. Het scoorde voor de rust via Justine Blave en Valentine Hannecart. Zij deden dat ook elk nog een keer over in de tweede helft waarna ook Stéphanie Van Gils en Mégane Lerinckx nog raak troffen. Zo werd het uiteindelijk 6-0.

Justine Blave en Valentine Hannecart zorgden allebei voor een dubbel bij SC Eendracht Aalst thuis tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

*Dit waren de doelpuntenmakers van de 18de en de laatste speeldag in de reguliere competitie op zaterdag 27 maart 2021:

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi 6-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 13′ Justine Blave 1-0, 29′ Valentine Hannecart 2-0, 64′ Justine Blave 3-0, 69′ Valentine Hannecart 4-0, 71′ Stéphanie Van Gils 5-0, 89′ Mégane Lerinckx 6-0.

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunt: 39′ Lotte Van Den Steen 1-0, 71′ Geena-Lisa Buyle 1-1.

OHL Women – Club YLA 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 27′ Lenie Onzia 1-0, 71′ Luna Vanzeir 2-0.

Standard – KAA Gent Ladies 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 47′ Ella Van Kerkhoven 0-1, 67′ Jolet Lommen 0-2.

RSC Anderlecht – FWS Woluwe 0-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: 25′ Kenza Vrithof 0-1.

Bekijk de feestvreugde van FWS Woluwe na de wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marie Bougard (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Hazel Engelen (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jana Simons (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Britt Vanhamel (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Kenza Vrithof (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Audrey Demoustier (coach FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de 17de speeldag met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit is de stand na 18 speeldagen:

1. RSC Anderlecht 18-51 (95-5);

2. Standard 18-42 (46-19);

3. KAA Gent Ladies 18-34 (40-20);

4. OHL Women 17-31 (35-31);

5. Club YLA 18-26 (31-34);

6. KRC Genk Ladies 18-20 (26-40);

7. FWS Woluwe 18-18 (18-30);

8. SC Eendracht Aalst 18-15 (18-41);

9. SV Zulte Waregem 18-13 (15-45);

10.Sporting de Charleroi 17-6 (7-65);

***De topschutters zijn:

30 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is topschutster van de reguliere competitie met 30 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

21 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

Gouden Schoen Tine De Caigny kwam in de reguliere competitie op 21 goals uit! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

11 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard), Marie Minnaert (Club YLA);

Marie Minnaert van Club YLA deelt na de reguliere competitie de 3de plaats met 11 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

10 goals:

Noémie Gelders (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

Gwen Duijsters lukte 10 goals in de reguliere competitie voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

9 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies);

8 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Jolet Lommen (KAA Gent Ladies);

Jolet Lommen van KAA Gent Ladies sloot de reguliere competitie af met 8 doelpunten achter haar naam! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

7 goals:

Davinia Vanmechelen (Standard), Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies);

6 goals:

Charlotte Laridon (Club YLA), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies);

5 goals:

Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Celien Guns (Club YLA), Lisa Petry (Standard), Lenie Onzia (OHL Women), Luna Vanzeir (OHL Women);

Lenie Onzia lukte haar 5de doelpunt van het seizoen thuis tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

4 goals:

Tine Schryvers (OHL Women), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies), Amber Maximus (RSC Anderlecht), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies); Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Tess Lameir (OHL Women), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies);

Stephanie Van Gils van SC Eendracht Aalst Ladies lukte in de reguliere competitie 4 goals! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

3 goals:

Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Marie Bougard (FWS Woluwe), Lola Wajnblum (Standard), Marie Detruyer (OHL Women), Jody Vangheluwe (Club YLA), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Sheila Broos (FWS Woluwe), Aster Janssens (Standard);

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (Standard), Estée Cattoor (OHL Women), Kassie Missipo (RSC Anderlecht), Corina Luijkx (SV Zulte Waregem), Margaux Van Ackere (SC Eendracht Aalst Ladies), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi),, Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Sheryl Merchiers (SV Zulte Waregem), Jill Janssens (OHL Women), Féli Delacauw (KAA Gent Ladies);, Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Charlotte Cranshoff (Standard), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Justine Blave (SC Eendracht Aalst Ladies), Valentine Hannecart (SC Eendracht Aalst Ladies), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem);

Kenza Vrithof scoorde voor de tweede week op rij nu in het Lotto Park tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Jana Simons (FWS Woluwe), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Debbie Decoene (Club YLA), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Emily Steijvers (KRC Genk Ladies),  Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Inès Dhaou (Sporting de Charleroi), Ylenia Carabott (Sporting de Charleroi), Sophie Cobussen (Standard), Clotilde Codden (FWS Woluwe), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Heleen Jaques (KAA Gent Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Sara Yüceil (OHL Women), Niekie Pellens (SC Eendracht Aalst Ladies), Henriette Awete (SC Eendracht Aalst Ladies), Mégane Lerinckx (SC Eendracht Aalst Ladies).

Mégane Lerinckx lukte op de laatste speeldag van de reguliere competitie haar eerste goal in de Women’s Scooore Super League 2020-21! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Owngoals:

Laura Vervacke (SV Zulte Waregem voor Standard), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor OHL Women), Noémie Fourdin (Sporting Charleroi voor FWS Woluwe), Tiffanie Vanderdonckt (SC Eendracht Aalst Ladies voor KAA Gent Ladies). Lyndsey van Belle (KAA Gent Ladies voor KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor SV Zulte Waregem);

***Inhaalwedstrijd van de 17de speeldag op dinsdag 30 maart 2021 om 19 uur 45:

Sporting de Charleroi – OHL Women;

***Start play-offs op zaterdag 3 april 2021:

Play-off 1:

KAA Gent Ladies – Standard (om 14 uur op Eleven Sports);

Club YLA – OHL Women (16u);

RSC Anderlecht bye;

Play-off 2:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (16u);

SC Eendracht Aalst – FWS Woluwe (16u);

KRC Genk Ladies bye;

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share