Share

Op zondag 11 april 2021 ontvangen de Belgian Red Flames in het Koning Boudewijnstadion Ierland, dat sinds de kwalificatiecampagne voor het EK 2022 in Engeland onder leiding staat van de Nederlandse bondscoach Vera Pauw. Ierland wist zich niet te plaatsen voor het volgende EK en kijkt inmiddels al uit naar de kwalificatiecampagne voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Ondanks de uitschakeling voor het EK 2022 in Engeland tekende Vera Pauw in februari 2021 een contractverlenging bij Ierland tot en met het WK 2023.

Luister naar Vera Pauw over haar contractverlenging bij Ierland via FAI TV:

Voor het naar België afreist speelt Ierland eerst nog op donderdag 8 april 2021 een oefenduel in the Tallaght Stadium van Shamrock Rovers in Dublin thuis tegen Denemarken. Op zondag 11 april 2021 staat dan de ontmoeting tegen de Belgian Red Flames op het programma.

Vera Pauw selecteerde voor deze twee oefeninterlands maar liefst 32 speelsters:

Doelvrouwen: Grace Maloney (Reading), Courtney Brosnan (West Ham United), Marie Hourihan (SC Braga), Niamh Reid-Burke (Peamount United);

Verdedigers: Keeva Keenan (Celtic), Claire O’Riordan (MSV Duisburg), Louise Quinn (Fiorentina), Diane Caldwell (North Carolina Courage), Niamh Farrelly (Glasgow City), Claire Walsh (Peamount United), Niamh Fahey (Liverpool), Eabha O’Mahony (Cork City), Aine O’Gorman (Peamount United) ;

Middenvelders: Emily Whelan (Shelbourne), Megan Connolly (Brighton & Hove Albion), Denise O’Sullivan (North Carolina Courage), Jamie Finn (Shelbourne), Hayley Nolan (London City Lionesses), Ruesha Littlejohn (Birmingham City), Alli Murphy (London City Lionesses), Ellen Molloy (Wexford Youths), Jessica Ziu (Shelbourne), Katie McCabe (Arsenal) 

Aanvallers: Heather Payne (Florida State University), Leanne Kiernan (West Ham United), Isibeal Atkinson (Celtic), Amber Barrett (FC Koln), Rianna Jarrett (Brighton & Hove Albion), Kyra Carusa (HB Hoge), Saoirse Noonan (Shelbourne), Clare Shine (Glasgow City), Stephanie Roche (Peamount United) 

Nog meegeven dat de laatste ontmoeting tussen de Belgian Red Flames en Ierland op zondag 20 januari 2019 plaatsvond in de Pinatar Arena van het Spaanse Murcia. De Belgian Red Flames wonnen destijds met 1-0 dankzij een doelpunt van Elena Dhont na 15 minuten wedstrijd!

Lees nog meer over de Belgian Red Flames via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share