Share

Iets meer dan zeven maanden na de start van de Women’s Scooore Super League op vrijdag 28 augustus 2020 stond op dinsdag 30 maart 2021 op de Belfius Academy in Marcinelle de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma tussen Sporting de Charleroi en OHL Women, een duel van de 17de speeldag die uitgesteld werd vanwege enkele coronagevallen bij de thuisploeg.

Jill Janssens (OHL Women) probeert de jonge Lou Periquet (Sporting de Charleroi) af te houden! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De heenwedstrijd aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee eindigde op 7-0 dus was het uitkijken hoe de thuisploeg het er dit keer vanaf zou brengen met een team waar wel nog enkele speelsters ontbraken. De wedstrijd begon onder een mooie en warme ondergaande zon en met de bezoekers onmiddellijk in de aanval. Op aangeven van Jill Janssens had Luna Vanzeir al meteen kunnen scoren maar doelvrouw Laurie Filleur hield de nul nog op het bord. Even later werd OHL Women dan toch beloond toen Marie Detruyer met rechts van buiten het strafschopgebied uithaalde (0-1, 7de minuut). Nog in het eerste kwartier kopte Amber Tysiak een hoekschop vanop links van Luna Vanzeir naast (14de minuut). OHL Women bleef naar voren spelen en het bleef ook in het tweede en derde kwartier gevaarlijk. Hannah Eurlings schoot naast, over en vond de doelvrouw van de vrouwelijke Zebra’s op haar weg, Dit laatste was ook het geval voor Luna Vanzeir. Marie Detruyer trapte vervolgens hoog over net als Zenia Mertens en Estée Cattoor mikte naast. Ondertussen was de jonge Lou Périquet bij de thuisploeg de ervaren maar met een blessure kampende Inès Dhaou komen vervangen. Zij deed haar best om de bezoekers mee af te stoppen maar de aanvalsdrift van OHL Women ging verder en dat resulteerde uiteindelijk drie minuten voor de rust in een tweede goal voor het team van trainer Jimmy Coenraets. Zenia Mertens speelde Hannah Eurlings aan, zij draaide zich weg van haar bewaakster Madison Hudson en knalde met rechts mooi binnen (0-2, 42ste minuut).

Amber Tysiak lukte het laatste doelpunt in de reguliere competitie van de Women’s Scooore Super League. De felicitaties zijn van Zenia Mertens! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft deden de vrouwelijke Zebra’s het iets beter alhoewel ook nu Marie Detruyer meteen doelvrouw Laurie Filleur aan het werk zette. Bij een goeie uitbraak van de thuisploeg via Jennifer Bouchenna draaide de Slovaakse Ludmila Matavkova zich mooi vrij. Ze had kunnen scoren maar haar schot met links ging te ver naast het doel. OHL Women bleef echter het doel van de thuisploeg belagen met pogingen van Lenie Onzia, de ingevallen Noa Corbeels, Jill Janssens en Auke Swevers allemaal zonder succes. Sporting de Charleroi leek de tweede helft met een scoreloos gelijkspel te kunnen afsluiten maar dat was buiten de ingevallen Janne Geers gerekend. Zij maakte de actie op rechts en gaf de perfecte assist voor Amber Tysiak die de bal met rechts en van in het strafschopgebied hoog in de touwen joeg (87ste minuut). Het 334ste doelpunt in de reguliere competitie van de Women’s Scooore Super League was een feit en OHL Women mocht met een 0-3-overwinning terug naar Leuven keren waar de Rode Duivels hun derde kwalificatiewedstrijd richting het WK 2022 in Qatar tegen Wit-Rusland met maar liefst 8-0 wonnen! OHL Women zelf komt na de winst in Charleroi in de eindstand van de reguliere competitie met 34 punten uit 18 wedstrijden op de derde plaats naast KAA Gent Ladies dat wel nog een beter doelsaldo heeft (40-20 tegen 38-31). Het kijkt in de play-offs verder omhoog. Sporting de Charleroi blijft voor de start van play-off 2 op de tiende en laatste plaats staan met 6 punten uit 18 duels.

Bekijk een samenvatting van Sporting de Charleroi – OHL Women dankzij OHL TV:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond Sporting de Charleroi – OHL Women via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share