Share

Er was flink wat beweging vast te stellen in het vrouwenvoetbal de voorbije weken en dat is ook in Henegouwen het geval. In Bergen zag bij RAEC Mons een nieuw vrouwenvoetbalteam het levenslicht. Het nieuwe project is eigenlijk een terugkeer van Union Saint-Ghislian Tertre-Hautrage Ladies naar de club die ze in de zomer van 2014 hebben verlaten. 

Foto – (c) RAEC Mons

Concreet betekent het dat de ploegen uit de eerste en de tweede klasse van USGTH Ladies verhuizen naar het Stade Tondreau in Bergen en dat er een Dragon’s Ladies Academy uit de grond wordt gestampt met minstens 4 jeugdteams. Op vlak van de technische straf is het Guillaume Dinant, de vroegere T2 bij USGTH Ladies, die de hoofdtrainer wordt bij het vrouwenvoetbalteam van RAEC Mons terwijl Virginie Huvelle, een ex-speelster van de club, de coach wordt van het beloftenteam. Het akkoord kwam tot stand door de bemiddeling van Frédéric Herpoel, ex-keeper en tegenwoordig sportief directeur bij RAEC Mons, en Nathalie Deswez al jaren de drijvende kracht achtereenvolgens bij RUS Beloeil, RAEC Mons en USGTH Ladies. De doelstelling is uiteraard het vrouwenvoetbal in Henegouwen verder ontwikkelen en ooit met de club naar de Super League promoveren.

U kan meer hierover lezen via:

Website RAEC Mons 44

en via:

Telemb.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share