Share

Na de inhaalwedstrijd tussen Sporting de Charleroi en OHL Women zijn alle duels in de reguliere competitie van de Women’s Scooore Super League gespeeld. We geven U hieronder de eindstand en de topschutters van deze competitie mee. Vanaf zaterdag 3 april 2021 beginnen de play-offs.

Charlotte Cranshoff (Standard) en Féli Delacauw (KAA Gent Ladies) zien mekaar in het komende weekend al terug in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht, Standard, KAA Gent Ladies, OHL Women en Club YLA beginnen aan play-off 1 richting de Belgische landstitel van 2021 en het Belgische ticket voor de UEFA Women’s Champions League van volgend seizoen. KRC Genk Ladies, FWS Woluwe, SV Zulte Waregem, SC Eendracht Aalst Ladies en Sporting de Charleroi spelen play-off 2. Voor de start worden de punten gehalveerd eventueel met een half punt afgerond naar boven.

Amber De Priester (SV Zulte Waregem) in duel met captain Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) in de Luminus Arena van Genk! Beide teams spelen straks opnieuw tegen mekaar in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Nog eventjes meegeven dat er in totaal 334 goals vielen in 90 duels of een gemiddelde van 3,071 goals per wedstrijd. Topschutster in de reguliere competitie was Belgian Red Flame Tessa Wullaert van RSC Anderlecht met 30 doelpunten!

Doelpuntenmakers inhaalwedstrijd 17de speeldag Women’s Scooore Super League:

Sporting de Charleroi – OHL Women 0-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 7′ Marie Detruyer 0-1, 42′ Hannah Eurlings 0-2, 87′ Amber Tysiak 0-3.

Bekijk de samenvatting van dit laatste duel met dank aan OHL TV:

***Dit is de eindstand na 18 speeldagen:

1. RSC Anderlecht 18-51 (95-5);

2. Standard 18-42 (46-19);

3. KAA Gent Ladies 18-34 (40-20);

4. OHL Women 18-34 (38-31);

5. Club YLA 18-26 (31-34);

6. KRC Genk Ladies 18-20 (26-40);

7. FWS Woluwe 18-18 (18-30);

8. SC Eendracht Aalst 18-15 (18-41);

9. SV Zulte Waregem 18-13 (15-45);

10.Sporting de Charleroi 18-6 (7-68);

***De topschutters zijn:

30 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Belgian Red Flame Tessa Wullaert is met 30 doelpunten de topschutster van de reguliere competitie van de eerste Women’s Scooore Super League 2020-21! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

21 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

Belgian Red Flame Tine De Caigny maakte in deze Women’s Scooore Super League 21 goals en ze won ook haar eerste Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

11 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard), Marie Minnaert (Club YLA);

Marie Minnaert was na haar overstap van KAA Gent Ladies naar Club YLA al goed voo 11 goals! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

10 goals:

Noémie Gelders (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

9 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Hannah Eurlings (OHL Women);

8 goals:

Jolet Lommen (KAA Gent Ladies);

7 goals:

Davinia Vanmechelen (Standard), Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies);

6 goals:

Charlotte Laridon (Club YLA), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies);

5 goals:

Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Celien Guns (Club YLA), Lisa Petry (Standard), Lenie Onzia (OHL Women), Luna Vanzeir (OHL Women);

4 goals:

Tine Schryvers (OHL Women), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies), Amber Maximus (RSC Anderlecht), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies); Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Tess Lameir (OHL Women), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies), Marie Detruyer (OHL Women);

3 goals:

Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Marie Bougard (FWS Woluwe), Lola Wajnblum (Standard), Jody Vangheluwe (Club YLA), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Sheila Broos (FWS Woluwe), Aster Janssens (Standard);

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (Standard), Estée Cattoor (OHL Women), Kassie Missipo (RSC Anderlecht), Corina Luijkx (SV Zulte Waregem), Margaux Van Ackere (SC Eendracht Aalst Ladies), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi),, Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Sheryl Merchiers (SV Zulte Waregem), Jill Janssens (OHL Women), Féli Delacauw (KAA Gent Ladies);, Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Charlotte Cranshoff (Standard), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Justine Blave (SC Eendracht Aalst Ladies), Valentine Hannecart (SC Eendracht Aalst Ladies), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem);

Kenza Vrithof zorgde met haar doelpunt in het Lotto Park voor de verrassende winst van FWS Woluwe op bezoek bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Jana Simons (FWS Woluwe), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Debbie Decoene (Club YLA), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Emily Steijvers (KRC Genk Ladies),  Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Inès Dhaou (Sporting de Charleroi), Ylenia Carabott (Sporting de Charleroi), Sophie Cobussen (Standard), Clotilde Codden (FWS Woluwe), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Heleen Jaques (KAA Gent Ladies), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Sara Yüceil (OHL Women), Niekie Pellens (SC Eendracht Aalst Ladies), Henriette Awete (SC Eendracht Aalst Ladies), Mégane Lerinckx (SC Eendracht Aalst Ladies), Amber Tysiak (OHL Women).

Megane Vos van Sporting de Charleroi, hier aan de bal tijdens het op televisie meest bekeken duel op bezoek bij FWS Woluwe, lukte het allereerste doelpunt in de Women’s Scooore Super League 2020-21! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Owngoals:

Laura Vervacke (SV Zulte Waregem voor Standard), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor OHL Women), Noémie Fourdin (Sporting Charleroi voor FWS Woluwe), Tiffanie Vanderdonckt (SC Eendracht Aalst Ladies voor KAA Gent Ladies). Lyndsey van Belle (KAA Gent Ladies voor KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor SV Zulte Waregem);

***Start play-offs op zaterdag 3 april 2021:

Play-off 1:

KAA Gent Ladies – Standard (om 14 uur op Eleven Sports);

Club YLA – OHL Women (16u);

RSC Anderlecht bye;

***De Stand vooraf:

RSC Anderlecht 26, Standard 21, KAA Gent Ladies en OHL Women 17, Club YLA 13.

Play-off 2:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (16u);

SC Eendracht Aalst – FWS Woluwe (16u);

KRC Genk Ladies bye;

***De Stand vooraf:

KRC Genk Ladies 10, FWS Woluwe 9, SC Eendracht Aalst Ladies 8, SV Zulte Waregem 7, Sporting de Charleroi 3.

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share