Share

De wereldvoetbalbond FIFA heeft op woensdag 31 maart 2021 alle gaststeden en stadions voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland bekendgemaakt. De openingswedstrijd zal in Auckland in Nieuw-Zeeland plaatsvinden de finale in Sydney!

De Westfield Matilda’s en de Football Ferns verwelkomen de vrouwenvoetbalfans voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland! Foto – (c) AsOne2023

De FIFA Women’s World Cup 2023, de allereerste editie waarin 32 vrouwelijke landenteams zullen aantreden, zal in 9 gaststeden plaatsvinden en de wedstrijden zullen over 10 stadions gespreid worden. De organiserende landen kregen elk een halve finale toegewezen en terwijl de openingswedstrijd in Auckland in Nieuw-Zeeland zal plaatsvinden moet men voor de 9de WK-finale in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal in het Australische Sydney zijn. De kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland begint voor de Belgian Red Flames in september 2021! Voor de loting van de Europese voorronde is het wachten tot vrijdag 30 april 2021.

Bekijk de video met alle gaststeden dankzij FIFA TV:

Voor de volledigheid geven we U hier alle steden en stadions voor het komende WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland:

Adelaïde – Hindmarsh Stadium
Auckland / Tāmaki Makaurau – Eden Park
Brisbane – Brisbane Stadium
Dunedin / Ōtepoti – Dunedin Stadium
Hamilton / Kirikiriroa – Waikato Stadium
Melbourne – Melbourne Rectangular Stadium
Perth – Perth Rectangular Stadium
Sydney – Stadium Australia en Sydney Football Stadium
Wellington / Te Whanganui-a-Tara – Wellington Stadium

Voor nog meer hierover kan U terecht op:

Website FIFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share