Share

Op vrijdag 20 mei 2016 viel de beslissing over de Belgische landstitel in het vrouwenvoetbal. Titelverdediger Standard had aan een punt genoeg om voor de 6de keer op rij en voor de 7de keer in 8 seizoenen Belgisch landskampioen te worden.

Op bezoek in het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 kwam Standard op bezoek bij RSC Anderlecht al in de tweede minuut van de wedstrijd op voorsprong via Aline Zeler (0-1). Vrouwelijk paars-wit grossierde vervolgens in hoekschoppen en twee ballen op de lat van Noémie Gelders maar tot scoren kwam het niet. Sanne Schoenmakers deed dat iets minder dan een kwartier voor tijd (76ste minuut) op aangeven van Davinia Vanmechelen wel en zo eindigde de ‘classico’ bij de vrouwen op 0-2!

In de andere wedstrijd op de 6de en laatste speeldag van de play-offs in de Super League haalde KAA Gent Ladies het nog van tweevoudig bekerhouder Lierse. Het werd 1-0 nadat belofte Marie Minnaert het winnende doelpunt scoorde voor de vrouwelijke Buffalo’s!

Opvallend was overigens ook nog dat er in Tubeke niemand van de KBVB aanwezig was voor een eventuele uitreiking van een trofee voor de landstitel in het Belgische vrouwenvoetbal! De Super League zit blijkbaar niet in de bovenste schuif aan de Houba De Strooperlaan.

Share