Share

Amel Majri, geboren op 25 januari 1993 in Monastir, was bij de vorige finale van Lyon in de UEFA Women’s Champions League in 2013 tegen VfL Wolfsburg op Stamford Bridge nog gewoon invalster bij de Franse landskampioen en bekerwinnaar. Drie jaar later is haar statuut gewijzigd en heeft zij een basisplaats in het team van trainer Gérard Prêcheur en ook in het Franse nationale vrouwenteam ‘les Bleues’ veroverde ze een vaste stek. Het voorbije seizoen klom ze omhoog als speelster want ze werd verkozen tot speelster van het jaar door de UNFP (de Nationale Vereniging van Professionele voetballers) en bovendien werd ze wereldwijd bekend vanwege haar fenomenale technische hoogstandjes.

Luister naar Amel Majri (Olympique Lyonnais):

Bekijk een van de technische hoogstandjes van Amel Majri met dank aan FFF TV:

Of bekijk deze balcontrole met dank aan FFF TV:

Luister naar een eerder interview met Amel Majri begin september 2014:

Lees ook nog over het Franse vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

Share