Share

Op zaterdag 21 mei 2016 stond de 22ste en laatste speeldag in de Franse competitie op het programma. Olympique Lyonnais, de voorbije 5 seizoenen winnaar van de Franse dubbel, speelde in het Stade de Gerland tegen Montpellier, het team waartegen het een week eerder nog in Grenoble de Franse beker won. Lyon liet met het oog op de UWCL-finale van toekomende donderdag in Italië tegen VfL Wolfsburg het eerste team wat rust. De wedstrijd eindigde na doelpunten van Sofia Jakobsson (0-1, 37ste minuut) en Delphine Cascarino (1-1, 57ste minuut) op een gelijkspel. Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van drie internationals. Lotta Schelin keert na 8 jaar Lyon terug naar Zweden (Göteborg), Amandine Henry vertrekt richting Verenigde Staten waar ze een lucratief contract bij Portland Thorns tekende en Louisa Nécib hangt na de Olympische Spelen met Frankrijk in Brazilië hoogstwaarschijnlijk de voetbalschoenen aan de haak.

Luister naar Amandine Henry na de bekerfinale in Grenoble:

Voor nog meer over de finale van de UWCL op donderdag 26 mei 2016:
Vrouwenteam.be

Share