Share

Binnenkort staan de Olympische Spelen 2020 op het programma in Tokio. Wat het vrouwenvoetbal betreft zijn er nog twee plaatsen open. De derde deelnemer uit Azië moet nog uit de bus komen alsook de winnaar van de barrage tussen een deelnemer uit Afrika en één uit Zuid-Amerika. De heenwedstrijden vonden de voorbije dagen plaats. De terugwedstrijden zijn op dinsdag 13 april 2021!

De affiche van het duel tussen Zuid-Korea en China! Foto – (c) KFA

Op donderdag 8 april 2021 stond in Goyang de heenwedstrijd tussen Zuid-Korea onder leiding van de Engelse manager Colin Bell en China op het programma. Voor 1.091 toeschouwers won China de heenwedstrijd op bezoek bij Zuid-Korea met 1-2 na doelpunten van Zhang Xin (0-1, 33ste minuut), Kang Chaerim (1-1, 39ste minuut) en Wang Shuang op strafschop (1-2, 73ste minuut). Zuid-Korea kan zich eventueel nog in de terugwedstrijd zich voor het eerst kwalificeren voor het Olympische vrouwenvoetbaltornooi. 

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij KFA TV:

In het Turkse Manavgat stond op zaterdag 10 april 2021 de heenwedstrijd van de CAF-CONMEBOL play-off op het programma. Chili, dat nog nooit op een eindronde van de Olympische Spelen aanwezig was, nam in elk geval een optie want het won het eerste duel dankzij kopbalgoals van Camila Saez (0-1, 25ste minuut) en Carla Guerrero (0-2, 74ste minuut). Ajara Nchout Njoya zorgde voor het eerreddende doelpunt voor Kameroen (1-2, 76ste minuut). 

U kan hier de volledige wedstrijd herbekijken dankzij MC Sport TV:

Nog meegeven dat beide terugwedstrijden op dinsdag 13 april 2021 op het programma staan terwijl de loting voor het Olympisch tornooi vrouwenvoetbal in Tokio met gastland Japan, viervoudig Olympisch kampioen de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, Canada, Nederland, Zweden, Groot-Britannië (Team GB), Nieuw-Zeeland en Zambia op woensdag 21 april 2021 in Zürich zal plaatsvinden!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

 
Share