De Belgian Red Flames U23 hebben op zaterdag 10 april 2021 onder leiding van bondscoach Thomas Jansen en zijn assistente Heleen Jaques een oefeninterland gespeeld tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten op Sportpark Varkenoord in de schaduw van De Kuip in Rotterdam.

Marie Detruyer lukte onmiddellijk na de rust de eerste Belgische goal tegen Nederland U23! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De Belgian Red Flames gingen na een spektaculaire wedstrijd op Nederlandse bodem waarbij ze ook drie keer de lat troffen onderuit met 5-3. Bij de rust stond het 2-0 na goals van Romée Leuchter (1-0, 8ste minuut) en Nadine Noordam (2-0, 23ste minuut) maar de Belgian Red Flames sloegen terug via Marie Detruyer (2-1, 47ste minuut) en Estée Cattoor (2-2, 57ste minuut). Nadat Ashleigh Weerden er 3-2 van maakte (63ste minuut) zorgde Jill Janssens opnieuw voor de gelijkmaker (3-3, 66ste minuut). Maar kort daarop lukte Fenna Kalma (67ste en 69ste minuut) nog twee doelpunten waarop de Belgian Red Flames U23 uiteindelijk geen antwoord meer hadden.

De Belgian Red Flames U23 aan de aftrap in Rotterdam met achteraan Zenia Mertens (6), Faye Lammertijn (1), Gwyneth Vanaenrode (2), Lisa Petry (9), Constance Brackman (20) en Estée Cattoor (11). Vooraan staan Fleur Pauwels (13), Luna Vanzeir (10), Jill Janssens (7) Marie Detruyer (8) en Lyndsey Van Belle (5). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem