Share

Fémina White Star Woluwe – Sporting de Charleroi was op zaterdag 19 december 2021 de best bekeken televisiewedstrijd van de Women’s Scooore Super League bij Eleven Sports. Op vrijdag 16 april 2021 stonden beide teams opnieuw tegenover mekaar maar dit keer in play-off 2 en nadat zowel Fémina White Star als de vrouwelijke Zebra’s hun eerste duel in de play-offs met dezelfde cijfers hadden verloren!

Noémie Fourdin kwam voor de tweede keer dit seizoen met Sporting de Charleroi op bezoek bij haar ex-club FWS Woluwe! Dit keer werd het een succes! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Fémina White Star Woluwe verraste iedereen in België door eind maart als eerste te winnen op bezoek bij de regerende en ongeslagen landskampioen RSC Anderlecht maar het kon aan die knappe prestatie voorlopig geen vervolg breien in play-off 2. Het verloor de eerste eindrondewedstrijd op bezoek bij SC Eendracht Aalst met 2-0 en thuis tegen Sporting de Charleroi ging het nu ook de boot in met dezelfde cijfers 0-2.

Audrey Demoustier en FWS Woluwe zijn nog altijd op zoek naar de eerste punten in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Sporting de Charleroi kwam sterk voor de dag in het Fallonstadion. Het team van trainer Phlippe Venturoso probeerde het met afstandschoten van Ludmila Matavkova, en Estelle Dessilly (allebei naast) en ook Alysson Duterne was gemotiveerd om Willeke Willems, de invallersdoelvrouw van de thuisploeg, het leven zuur te maken. FWS Woluwe liet ook wel enkele pogingen noteren van Estelle Péron en twee keer via Jana Simons telkens zonder succes terwijl een kopbal van Marie Bougard de bezoekende doelvrouw Ambre Collet ook niet wist te verschalken!

Marie Bougard probeert hiet Ludmila Matavkova uit te spelen maar FWS Woluwe ging wel onderuit thuis tegen de vrouwelijke Zebra’s! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Na de rust trapte Marie Bougard eerst nog hoog over maar het was aan de overkant dat het openingsdoelpunt viel toen Renate-Ly Mehevets in het strafschopgebied met een halve volley in de winkelhaak uitpakte. Een prachtig en ook historisch doelpunt want de allereerste keer dat een speelster uit Estland in de Belgische competitie wist te scoren! (0-1, 50ste minuut). FWS Woluwe ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er bijna ook onmiddellijk maar Selina Gijsbrechts had pech dat haar schot tegen de onderkant van de lat ging (52ste minuut).

Selina Gijsbrechts, hier in duel met Jennifer Bouhenna, trapte voor FWS Woluwe op de lat! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Sporting de Charleroi was op deze avond echter op veel vlakken beter dan het team van Audrey Demoustier. Alysson Duterne vond nog eens Willeke Willems op haar weg (70ste minuut) en Ludmila Matavkova mikte nog eens naast (77ste minuut) maar in de 79ste minuut was het wel raak toen de bedrijvige Slovaakse Ludmila Matavkova opnieuw uithaalde van buiten de zestien. De bal ging mooi binnen (0-2, 79ste minuut). Daarna was het wachten op het eindsignaal en de uitbarsting van vreugde bij de bezoekers die voor de tweede keer dit seizoen met drie punten naar huis gingen!

Het was hun avond! Ludmila Matavkova (links) en Renate-Ly Mehevets (rechts) scoorden de doelpunten voor de vrouwelijke Zebra’s! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond FWS Woluwe – Sporting de Charleroi via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share