Share

Na de vele officiële en oefeninterlands van de nationale vrouwenteams in de voorbije weken kwam de FIFA op vrijdag 16 april 2021 met een update van de FIFA-wereldranglijst. De Belgian Red Flames, die drie van hun laatste vier duels verloren, staan daardoor ook niet langer op de 17de plaats.

De Belgian Red Flames staan nu 18de op de FIFA Women’s World Ranking! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het team van bondscoach Ives Serneels, dat na een succesvolle kwalificatiecampagne voor het EK 17de stond, moest een plaats vrijgeven en staat nu 18de. De Verenigde Staten staan nog altijd op nummer 1, Duitsland is tweede en Nederland klom op naar de 3de plaats. Het wisselde van plaats met Frankrijk. Zweden is vijfde. Engeland zesde, Brazilië klom naar plaats 7, Canada blijft op 8 en Australië verloor 2 plaatsen en staat nu 9de. Noord-Korea staat nog altijd tiende. Ook Japan, Noorwegen, Spanje, China, Italië, Denemarken en Ijsland staan nog hoger dan de Belgian Red Flames. Zuid-Korea, Zwitserland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Schotland, Finland en Rusland vervolledigen de top 25! Ierland, het team waartegen meest recent gewonnen werd met 1-0, staat pas 34ste!

Bekijk de volledige FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen van vrijdag 16 april 2021 via:

Website FIFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share