Share

Op zaterdag 21 mei 2016 waren er 16.542 toeschouwers waaronder de Duitse Bondspresident Joachim Gauck en een flink aantal Belgische fans afgezakt naar het Rhein Energie Stadion in Keulen voor de Duitse bekerfinale bij de vrouwen tussen VfL Wolfsburg, het team waar Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert speelt, en SC Sand, de outsider uit de gemeente Willstätt in Baden-Württemberg.

SC Sand, de outsider ging er tijdens de finale in Keulen voluit voor! Foto - (c) MaMPict

SC Sand, de outsider ging er tijdens de finale in Keulen voluit voor! Foto – (c) MaMPict

SC Sand had in de halve finale begin april 2016 verrassend de regerende en toekomstige landskampioen Bayern München uitgeschakeld en het wou ook zo graag voor het eerst een hoofdprijs binnenhalen. Maar tegen het ervaren en uit tal van internationals bestaande VfL Wolfsburg, dat ook het jaar voordien al de beker had gewonnen, zou dat geen makkie worden. SC Sand speelde echter voor wat het waard was, kwam al vroeg op achterstand na een solo van de Hongaarse Zsanett Jakabfi (0-1, 7de minuut) maar het sloeg even voor het halfuur terug via Jovana Damnjanovic, de Servische topspits die ook tegen de Belgian Red Flames tot scoren kwam (1-1, 27ste minuut). Even voor de rust leek ze zelfs het slachtoffer van een strafschopfout maar de scheidsrechter floot tot ontzetting van de fans van de underdog niet.

Het toeschouwersaantal voor de Duitse bekerfinale bij de vrouwen! Foto - MaMPict

Het toeschouwersaantal voor de Duitse bekerfinale bij de vrouwen! Foto – MaMPict

Na de pauze bleef het scorebord lang in evenwicht tot Isabel Kerschowski tien minuten voor tijd vanop links Zsanett Jakabfi bediende. De Hongaarse, die er in feite zou afgaan ten koste van Tessa Wullaert, was net lang genoeg op het veld gebleven om de winnende treffer te scoren (1-2, 80ste minuut). VfL Wolfsburg won zo voor de derde keer (na 2013 en 2015) de Duitse beker. SC Sand was de morele winnaar.

Het Rhein Energie Stadion van Keulen voor de grote finale met animatie en mini-wedstrijdjes in de vroege namiddag. Foto - MaMPict

Het Rhein Energie Stadion van Keulen voor de grote finale met animatie en mini-wedstrijdjes in de vroege namiddag. Foto – MaMPict

Het team van Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert kan op donderdag 26 mei 2016 in het Italiaanse Reggio Emilia ook nog de UEFA Women’s Champions League binnenhalen maar dan moet het wel voorbij de Franse landskampioen en bekerwinnaar Lyon. De aftrap is om 18 uur en de wedstrijd is rechtstreeks te bekijken via France 2.

Of U kan het ook nog volgen via:
Website UEFA – UWCL Finale

Bekijk de beelden met commentaar via ARD:

ARD.de
en via:
ARD.de

Luister naar reacties rond de Duitse bekerfinale bij de vrouwen met:

Claire Savin (SC Sand):

Zsanett Jakabfi (VfL Wolfsburg):

Jovana Damnjanovic (SC Sand):

Lees ook nog via:
Vrouwenteam.be

Bekijk nog meer foto’s rond de Duitse bekerfinale via:
Kapix-Sportfoto.de

Share