Share

Op donderdag 26 mei 2016 won Olympique Lyonnais in het Italiaanse Reggio Emilia ten koste van VfL Wolfsburg met Belgian Red Flame Tessa Wullaert in de rangen voor de derde keer de UEFA Women’s Champions League. Het was het begin van een reeks van vijf overwinning op rij en daar is op zondag 18 april 2021 een einde aan gekomen want de titelverdediger wist zich niet te plaatsen voor de halve finales van de editie van dit jaar.

Dit was hoe Olympique Lyonnais aan de wedstrijd begon! Foto – (c) OL Féminin

De oorspronkelijke datum van de terugwedstrijd tussen Olympique Lyonnais en Paris Saint-Germain was woensdag 31 maart 2021. Maar vanwege een coronauitbraak bij de zevenvoudige winnaar van de UEFA Women’s Champions League werd het duel afgelast. Toen werd er even gevreesd voor een uitschakeling voor de groene tafel van de titelverdediger die de heenwedstrijd in het Parc des Princes van Parijs met 0-1 gewonnen had. Maar gelukkig voor het team van Belgian Red Flame Janice Cayman was er toch nog voldoende tijd tussen deze ontmoeting en de halve finales van de belangrijkste clubcompetitie in het vrouwenvoetbal om dit duel te verschuiven. En dus kwam de ontmoeting op de dag van de 29ste verjaardag van Duits international en spelmaker Dzsenifer Marozsan te staan.

De opstelling van PSG bij deze terugwedstrijd! Foto – (c) PSG

Het heeft de thuisploeg echter geen geluk gebracht want Olympique Lyonnais waarbij Janice Cayman niet in actie kwam verloor de terugwedstrijd in het Groupama Stadium in Décines-Charpieu met 1-2 tegen de rechtstreekse concurrent uit Frankrijk na een wedstrijd waarin het nochtans heel vroeg op voorsprong kwam via Catarina Macario op aangeven van Delphine Cascarino (1-0, 4de minuut). Voor PSG veranderde dat niets aan het doel van deze wedstrijd namelijk scoren in Lyon. En dat lukte sneller dan verwacht. Na 24 minuten zorgde Frans international Grace Geyoro met een schot met rechts voor de gelijkmaker (1-1).

Grace Geyoro lukte de gelijkmaker voor PSG op bezoek bij Olympique Lyonnais! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Kort na het uur viel de 1-2 na een voorzet van Kadidiatou Diani die ongewild in eigen doel gedevieerd werd door Wendie Renard (1-2, 61ste minuut). Na vijf overwinningen op rij en 1.788 dagen als houder van de UEFA Women’s Champions League komt er dus een einde aan de heerschappij van Olympique Lyonnais in het Europese vrouwenclubvoetbal. Op zondag 16 mei 2021 komt er dus al zeker een nieuwe winnaar op de erelijst van deze competitie terecht want niemand van de vier clubs die de halve finales bereikten hebben deze competitie ooit al eens gewonnen!

Bayern München, Chelsea, PSG of FC Barcelona. Eén van deze vier teams wint dit jaar voor het eerst de UWCL! Foto – (c) UEFA / UWCL

Dit zijn de halve finales in de UWCL 2020-21 die geprogrammerd staan op 24/25 april 2021 (heen) en 1/2 mei 2021 (terug):

Paris Saint-Germain – FC Barcelona;

Bayern München – Chelsea;

Lees nog meer over Olympique Lyonnais – PSG via:

UEFA.com – UWCL 2020-21

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

 

Share