Share

Het doelpunt van de maand. Het is iets wat ze begin de jaren zeventig in Engeland op de BBC in het programma Match of the Day en vervolgens in Duitsland bij die Sportschau invoerden. Ook KAA Gent kiest inmiddels als club elke maand zelf een ‘Goal of the Month’. Eerst worden de genomineerden bekendgemaakt en daarna kan er gestemd worden. Opmerkelijk is dat in de maand maart van dit jaar 2021 het winnend doelpunt kwam van een vrouwelijke Buffalo!

Jolet Lommen, de Nederlandse spits van KAA Gent Ladies! Foto – (c) KAA Gent Ladies Fb / Twitter

Jolet Lommen was met haar doelpunt, de 1-0 na 28 minuten, in de Slag om Vlaanderen tussen KAA Gent Ladies en Club YLA, een wedstrijd die op zaterdag 13 maart 2021 op het televisiekanaal Eleven Sports werd uitgezonden, genomineerd naast Buffalo’s Roman Yaremchuk (doelpuntenmaker van de 1-0 in de competitiewedstrijd van maandag 8 maart 2021 thuis tegen KV Oostende), Tarik Tissoudali (de 1-3 in de oefenwedstrijd op vrijdag 26 maart 2021 op bezoek bij KV Oostende) en Yonas Malede (de 1-4 ook in de oefenwedstrijd op vrijdag 26 maart 2021 op bezoek bij KV Oostende).

Bekijk de genomineerden via KAA Gent TV:

Nadat er gestemd werd is het uiteindelijk Jolet Lommen die de ‘Goal of the Month’ van de maand maart 2021 gewonnen heeft en ze kreeg daarvoor recent een aandenken van captain Silke Vanwynsberghe!

Bekijk de bekendmaking door Silke Vanwynsberghe via KAA Gent TV:

 

Nog meegeven dat de volgende wedstrijd van KAA Gent Ladies in play-off 1 opnieuw thuis tegen Club YLA is en dat op vrijdag 23 april 2021 in Oostakker met aftrap om 19u30. Vooraf zal er een minuut stilte gehouden worden voor Luc Gardelein, een vrijwilliger en stille kracht van zowel KAA Gent Ladies als KRC Gent die vorige week plots overleden is. De week nadien op zaterdag 1 mei 2021 ontvangen de vrouwelijke Buffalo’s OHL Women. Dat duel zal rechtstreeks worden uitgezonden door Eleven Sports!

Voor nog meer over KAA Gent Ladies ga naar:

Website KAA Gent Ladies

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat het eerste doelpunt van de maand van een vrouw al in september 1974 in toen nog West-Duitsland gekozen werd. Het kwam van de voet van Bärbel Wohlleben van TuS Wörrstadt die scoorde in de beslissende wedstrijd voor de allereerste Duitse titel tegen DJK Eintracht Gelsenkirchen Erle.

U kan deze bekijken via deze link:

Sportschau – Tor des Monats September 1974

Share