Share

In een persmededeling en op een nieuwe website hebben twaalf Europese topclubs hun plannen aangekondigd om zo snel mogelijk The Super League, een nieuwe gesloten Europese midweekcompetitie, op te richten. Bedoeling is om een tegenhanger te worden van de huidige UEFA Champions League en ja er is ook al aan het vrouwenvoetbal gedacht!

Logo – (c) The Super League

AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur zijn de twaalf Europese topclubs die een akkoord hebben bereikt om hiermee te beginnen. Ze beschikken al over een startkapitaal van 3,5 miljard euro dat zou ingebracht worden door de Amerikaanse bank JPMorgan.

Manchester City (hier met Georgia Stanway) en Arsenal (hier met Katie Mccabe) stappen in principe ook mee in een nieuw op te richten vrouwelijke Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Er zou in eerste instantie gemikt worden op een competitie van in totaal 20 clubs die in twee reeksen van tien ploegen een volledige competitie zouden spelen waarna er kwartfinales, halve finales en finales zouden volgen. Eenmaal de competitie bij de mannen van start zou zijn gegaan zou er ook gewerkt worden aan de oprichting van een vrouwencompetitie. Of het ook ooit zover komt zal de toekomst ons moeten duidelijk maken.

Lees nog meer hierover via:

Website The Super League

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share