Share

Op woensdag 21 april 2021 is er in het Zwitserse Zürich geloot voor de groepsindeling van het Olympisch vrouwenvoetbaltornooi in Japan! De Oranje Leeuwinnen mogen Olympisch debuteren tegen Zambia!

Sarina Wiegman zal voor haar vertrek naar Engeland nog voor een laatste keer Nederland coachen op de Olympische Spelen in Japan! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nederland verzekerde zich onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman van deelname aan de Olympische Spelen 2020 van Tokio dankzij het bereiken van de halve finale op het WK 2019 in Frankrijk samen met de twee andere Europese deelnemers Engeland en Zweden. De laatste Olympische kampioen in het vrouwenvoetbal Duitsland, dat in Frankrijk in de kwartfinale verloor van Zweden, is er niet bij. Ook Noorwegen, de winnaar van het tornooi in 2000, doet niet mee in Japan.

Bij de loting was Nederland één van de reekshoofden. Ze ontliepen op die manier zowel viervoudig Olympisch en regerend wereldkampioen de Verenigde Staten en gastland Japan. Ook de Europese teams waren in de groepsfase geen mogelijke tegenstanders want landen van hetzelfde continent mogen mekaar daar niet ontmoeten.

Brazilië staat tijdens de Olympische Spelen van 2020 in de zomer van 2021 in Japan onder leiding van de Zweedse Pia Sundhage. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Voor Nederland kwam groep F uit de bus met als tegenstanders achtereenvolgens Zambia (op woensdag 21 juli 2021 om 20u lokale tijd in Miyagi dat is om 13 uur bij ons), Brazilië (op zaterdag 24 juli 2021 om 20u lokale tijd in Miyagi dus om 13 uur bij ons) en China (op dinsdag 27 juli 2021 om 20u30 lokale tijd in Yokohama dus om 13u30 bij ons).

Rachael Kundananji (rechts), hier voor BIIK Kazygurt in duel met Laura De Neve (RSC Anderlecht) in de UWCL 2019-2020, is één van de speelsters van Zambia, de eerste tegenstander van de Oranje Leeuwinnen in Japan! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De Verenigde Staten spelen in groep G met als tegenstanders achtereenvolgens Zweden, Nieuw-Zeeland en Australië. Gastland Japan mag het in groep E achtereenvolgens opnemen tegen Canada, Team GB en Chili!

U kan de volledige loting van zowel het Olympisch vrouwen- als het Olympisch mannentornooi nog eens herbekijken met dank aan FIFA TV:

 

Nog meegeven dat de nummers één en twee van iedere groep naar de kwartfinales mogen samen met de twee beste nummers drie.

Het Olympisch vrouwenvoetbaltornooi begint al op woensdag 21 juli 2021, twee dagen voor de officiële start van de Olympische Spelen op vrijdag 23 juli 2021. De wedstrijden zullen gespeeld worden in Yokohama, Saitama, Sapporo, Miyagi, Kashima met de finale bij de vrouwen op donderdag 6 augustus 2021 om 11 uur ‘s ochtends lokale tijd (4u ‘s nachts bij ons) in het National Olympic Stadium van Tokio!

Lees nog meer hierover via:

FIFA.com

en via:

Website NOS

Bekijk de volledige wedstrijdkalender bij de vrouwen via:

FIFA.com – Wedstrijdschema Olympisch Vrouwenvoetbaltornooi

Bekijk de volledige wedstrijdkalender bij de mannen via:

FIFA.com – Wedstrijdschema Olympisch Mannenvoetbaltornooi

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share