Share

Fémina White Star Woluwe maakte op dinsdag 27 april 2021, elf dagen nadat het een positief advies kreeg van de Licentiecommissie om ook volgend seizoen aan de Women’s Scooore Super League deel te nemen, de naam bekend van de opvolger van Audrey Demoustier als coach van het eerste elftal.

Tiziano Rutilo half augustus 2020 bij de eerste oefenduels van Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Tiziano Rutilo, bij het begin van het seizoen nog de trainer van nieuwkomer Sporting de Charleroi maar sinds begin 2021 teruggekeerd in de technische staf van FWS Woluwe, wordt de nieuwe hoofdtrainer van de club die in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe speelt. Pierre Schoenfeld, die dit seizoen de assistent-coach was van Audrey Demoustier, blijft ook als T2 werkzaam bij de club maar nu aan de zijde van Tiziano Rutilo.

Voorzitter Jean-Jacques Collin dacht bij zijn keuze aan de continuïteit van de werking van de club! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

De keuze voor dit duo is volgens voorzitter Jean-Jacques Collin eenvoudig te verklaren. Het is gewoon om zoveel mogelijk de continuïteit te behouden binnen de werking van de club. De club heeft dan ook het volste vertrouwen in dit nieuwe trainersduo en wenst hen het allerbeste toe in het nieuwe voetbalseizoen!

Opmerkelijk is wel dat Audrey Demoustier, die volgend seizoen aan de slag gaat als T3 bij de Belgian Red Flames en als T1 van de Belgian Red Flames U17, sportief coördinator blijft bij FWS Woluwe.

Audrey Demoustier vertrekt als hoofdtrainer bij FWS Woluwe richting de Belgian Red Flames en de Belgian Red Flames U17 maar ze blijft wel sportief coördinator bij de club! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Verder liet de club in een persbericht weten dat reeds tal van nieuwe speelsters zich verbonden hebben aan de club om de spelerskern, die de komende weken een aantal geblesseerde speelsters terug op het trainingsveld mag verwachten, te komen versterken.

Fémina White Star Woluwe won op zaterdag 27 maart 2021 als enige dit seizoen tegen titelverdediger en leider RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De eerstvolgende wedstrijden van FWS Woluwe, dat voorlopig als enige club dit seizoen titelverdediger en leider RSC Anderlecht in de Women’s Scooore Super League wist te verslaan, zijn op zaterdag 8 mei 2021 thuis tegen SV Zulte Waregem (16u) en op dinsdagavond 11 mei 2021 eveneens thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies (20u). Daarna volgen nog drie uitduels om het seizoen in play-off 2 af te sluiten!

Lees nog meer over FWS Woluwe via:

Fb FWS Woluwe

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share