Share

De finale van de UEFA Women’s Champions zal dit seizoen op zondag 16 mei 2021 in het Zweedse Göteborg gespeeld worden tussen Chelsea en FC Barcelona. Dat is het resultaat van spannende terugwedstrijden in de halve finales van de belangrijkste clubcompetitie in het Europese vrouwenvoetbal.

FC Barcelona mag op zondag 16 mei 2021 in de finale van de UWCL aantreden tegen Chelsea! Foto – (c) FC Barcelona Femeni

FC Barcelona boekte als eerste een finaleplaats voor de editie van 2021 door thuis in het Estadi Johan Cruyff in Sant Joan Despi te winnen tegen Paris Saint-Germain met 2-1. Lieke Martens, ex-speelster van Standard en in 2017 nog wereldvoetbalster van het jaar na winst met Nederland op het EK in eigen land, speelde de hoofdrol met twee doelpunten in de eerste helft (1-0, 8ste en 2-0, 31ste minuut), Marie-Antoinette Katoto scoorde voor PSG (2-1, 34ste minuut). FC Barcelona trof nadien nog paal (Jennifer Hermoso 69ste minuut) en lat (Marta Torrejón 70ste minuut). FC Barcelona staat voor de tweede keer met het vrouwenteam in de finale. In 2019 werd er in Boedapest met 4-1 verloren tegen Olympique Lyonnais!

Bekijk de samenvatting van FC Barcelona – Paris Saint-Germain dankzij Barca TV:

Later in de namiddag was het vervolgens Chelsea dat zich voor het eerst wist te plaatsen voor de finale in de UEFA Women’s Champions League. Na verlies in de heenwedstrijd op bezoek bij Bayern München (2-1) won Chelsea de spannende terugwedstrijd die pas in het slot beslist werd met 4-1! De goals kwamen van Francesca Kirby (2), So Yun Ji (1), Pernille Harder (1) voor de thuisploeg en van Sarah Zadrazil voor Bayern München!

Bekijk een samenvatting dankzij Bayern TV:

 

Het uitslagenbord van de terugwedstrijden in de halve finales van de UEFA Women’s Champions League 2020/21 is dus:

***FC Barcelona – Paris Saint-Germain – 2-1 (rust: 2-1) (heen: 1-1);

Doelpunten: 8′ Lieke Martens 1-0, 31′ Lieke Martens 2-0, 34′ Marie-Antoinette Katoto 2-1.

***Chelsea – Bayern München 4-1 (rust: 2-1) (heen: 1-2);

Doelpunten: 11′ Francesca Kirby 1-0, 29′ Sarah Zadrazil 1-1, 43′ So Yun Ji 2-1, 84′ Pernille Harder 3-1, 90′ + 5′ Francesca Kirby 4-1.

Alex Scott, hier begin april 2016 in actie voor Engeland tegen de Belgian Red Flames in Rotherham, scoorde in 2007 het winnende doelpunt voor Arsenal in de finale van de UEFA Women’s Cup! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het wordt op zondag 16 mei 2021 voor het eerst een finale tussen een Engelse en een Spaanse club en de winnaar van dat duel, de opvolger van Olympique Lyonnais dat de voorbije 5 edities won, schrijft geschiedenis want geen van beide teams heeft deze trofee al gewonnen. Het laatste Engelse team dat de finale speelde was Arsenal in 2007 toen de UEFA Women’s Champions League nog de titel UEFA Women’s Cup droeg. Arsenal won die finale in twee wedstrijden tegen het Zweedse Umea. Het won op zaterdag 21 april 2007 in Zweden met 0-1 dankzij een doelpunt van Alex Scott in de toegevoegde tijd (90ste + 1′ minuut). Op zondag 29 april 2007 werd het in Borehamwood 0-0 waardoor Arsenal de trofee op de erelijst mocht bijschrijven!

Lees nog meer over de UWCL via:

UEFA.com – UWCL 2020-21

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share