Share

Een dag voor het duel in play-off 1 bij de mannen tussen Club Brugge en RSC Anderlecht mochten de vrouwenteams van beide clubs elkaar al partij geven op de vierde speeldag in Play-off 1 van de Women’s Scooore Super League. Het duel vond plaats op terrein 4 met zicht op het lege Jan Breydelstadion! Op zondag 18 oktober 2020 was Club YLA de eerste ploeg die dit seizoen wist te scoren tegen titelverdediger RSC Anderlecht dat toen uiteindelijk met 2-3 won in Brugge. De vraag was uiteraard of vrouwelijk paars-wit ook nu de volle buit zou halen.

Twee hoofdrolspeelsters die ook bij de Belgian Red Flames actief zijn: Marie Minnaert (Club YLA, links) en Laura De Neve (RSC Anderlecht, rechts)! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De voorbije weken liep het mede door blessures minder bij Club YLA. Na de winst in de thuiswedstrijd tegen Sporting de Charleroi (2-0) eind februari van dit jaar kon het team van trainer Leo Van der Elst geen enkel punt meer halen. Het verloor maar liefst 7 keer op rij (4 keer in het slot van de reguliere competitie en 3 keer in play-off 1). Maar de motivatie was niet weggeëbd. Thuis tegen RSC Anderlecht begon Club YLA dan ook met veel inzet en passie aan de wedstrijd. In de 9de minuut werd het daarvoor al beloond. Marie Minnaert gaf de bal voor vanop rechts. Laura Deloose leek aan de tweede paal de meubelen in eerste instantie nog te kunnen redden maar Elle Decorte stond op de goede plaats om via Justien Odeurs raak te trappen (1-0)!

Elle Decorte trapte Club YLA al vroeg op voorsprong! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Drie minuten later ontsnapte RSC Anderlecht na een hoekschop van Club aan een tweede tegengoal. Jody Vangheluwe nam die corner, Marie Minnaert kopte aan de tweede paal richting doel maar de bal ging op de bil van Britt Vanhamel en dan via captain Ellen Martens naast! Tessa Wullaert speelde vervolgens op links naar Tine De Caigny. De Gouden Schoen kapte terug naar binnen maar het schot met rechts laag over de grond was te zwak om Femke Schamp te kunnen verontrusten (16de minuut). En dan kreeg RSC Anderlecht een hoekschop die er geen was. Tessa Wullaert zette zich aan de rechterkant achter de bal, Nicky Van Den Abbeele kopte weg en Mariam Abdulai Toloba haalde vanop de rand van het strafschopgebied uit met rechts. De bal ging mooi tegen de touwen: 1-1 (17de minuut)! Een fantastische goal om te zien maar uiteraard niet plezant om tegen te krijgen! Trainer Leo Van der Elst van Club YLA was in alle staten! Je zult maar elke dag proberen om je ploeg klaar te hebben voor deze wedstrijd en dan dit voor hebben!

Mariam Abdulai Toloba lukte een knappe gelijkmaker! Iedereen van RSC Anderlecht komt haar feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Beide teams bleven met veel inzet spelen. Voor elke bal werd er gestreden en de bezoekers hadden het daar niet altijd makkelijk mee maar RSC Anderlecht had voor de rust wel op voorsprong kunnen staan. Tessa Wullaert onderschepte een laterale bal van Frieke Temmerman richting Raquel Viaene en ze bediende meteen Tine De Caigny. De Gouden Schoen, helemaal vrij in het centrum, controleerde de bal maar besloot dan tot ieders verbazing met rechts ver naast het Brugse doel (34ste minuut).

Gouden Schoen Tine De Caigny had twee keer kunnen scoren op bezoek bij Club YLA. Het lukte echter niet! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het eerste kwartier van de tweede helft hadden beide teams een goal kunnen scoren. Bij een hoekschop van Tessa Wullaert nam de mee opgerukte Britt Vanhamel de bal meteen op de slof maar Raquel Viaene zette er haar voetje voor zodat de bal opnieuw in hoekschop ging (53ste minuut). Aan de andere kant was er mooi samenspel tussen Febe Vanhaecke en Marie Minnaert waarna de voorzet van Febe door Britt Vanhamel in de voeten van het Brugse nummer 13 werd gespeeld. Marie Minnaert haalde uit met rechts, de bal ging nipt naast! (54ste minuut).

Marie Minnaert mikte maar nipt naast voor Club YLA! De Belgian Red Flame had het zich anders voorgesteld! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En dan schrijven we de 62ste minuut. Een terugspeelbal bij RSC Anderlecht naar doelvrouw Justien Odeurs die uitpakte met een lange bal naar voor. Club YLA speelde op buitenspel maar Kassie Missipo reageerde het snelst en spurtte de diepte in om vervolgens met de rechtervoet de bal over de uitgelopen Femke Schamp te spelen (1-2). RSC Anderlecht zat weer op rozen!

Kassie Missipo is uitzinnig van vreugde na haar goal op bezoek bij Club YLA! Jarne Teulings en Tine De Caigny zijn er als eerste bij om haar te feliciteren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club YLA gaf nog niet op. Isabelle Iliano ging door op links. Laura De Neve kon de voorzet niet afstoppen en Mariam Abdulai Toloba zag nog net hoe Febe Vanhaecke de bal aan de tweede paal naast tikte (64ste minuut). De ingevallen Elke Van Gorp probeerde dan de samen met haar op het veld gekomen Jarne Teulings in het centrum te bereiken maar Jody Vangheluwe was bij de pinken om de bal in hoekschop te trappen (65ste minuut). Nicky Van Den Abbeele kreeg daaropvolgend de kans om gelijk te maken na een voorzet vanop links van Elle Decorte maar Justien Odeurs ging goed plat om de bal nog uit haar doel te houden (69ste minuut). Een vrije trap van Tessa Wullaert vanop links ging daarna tegen de paal waarna Tine De Caigny de terugspringende bal niet goed genoeg onder controle kreeg om succesvol te kunnen afwerken (71ste minuut).

Diep in de tweede helft zag Tessa Wullaert een vrije trap tegen de paal belandden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het doelpunt viel uiteindelijk aan de overkant toen de ingevallen Louise Wijns, nog maar 17, een jeugdzonde beging door de bal iets te kort terug te spelen richting Justien Odeurs. Charlotte Laridon, die nog maar drie minuten op het veld stond, zat ertussen en zij ging meteen haar kans. Haar schot werd nog gedevieerd door Britt Vanhamel en ging binnen (2-2, 73ste minuut)! Club YLA stond terug naast RSC Anderlecht!

Charlotte Laridon trapt met rechts! Even later staat het 2-2! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Twee minuten later een nieuw incident. De Roemeense international Stefania Vatafu stuurde Kassie Missipo alleen op weg naar het Brugse doel. Jody Vangheluwe ging het duel nog aan maar liep daarbij de Belgian Red Flame nog net voor het strafschopgebied onderuit. De scheidsrechter kon niet anders dan Jody Vangheluwe de rode kaart te tonen (75ste minuut). Club YLA moest dus nog een kwartier verder met tien!

Trainer Leo Van der Elst met het troostend schouderklopje voor de uit het veld gestuurde Jody Vangheluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Laura De Neve zette zich achter de bal maar Frieke Temmerman was veel te snel uit de muur en zij blokkeerde de vrije trap! De scheidsrechter liet echter begaan alsof er niets aan de hand was. Daarna schonk Stefania Vatafu Tessa Wullaert nog een mogelijkheid om het verschil te maken maar haar poging was te zwak (79ste minuut). Aan de andere kant was Club YLA nog gevaarlijk met een kopbal van Ellen Martens na een vrije trap van Nicky Van Den Abbeele maar Justien Odeurs stond paraat (87ste minuut). Kort voor tijd kopte Raquel Viaene nog een voorzet van Tessa Wullaert in hoekschop. En na die weggewerkte corner van Tessa Wullaert mocht Britt Vanhamel de wedstrijd besluiten met een laatste poging naar het Brugse doel maar Femke Schamp stopte die! Scheidsrechter Christophe Windels floot dan maar meteen af en dat tot grote vreugde van trainer Leo Van der Elst die het gelijkspel net als zijn speelsters vierde als was het een overwinning! Het moet gezegd vrouwelijk blauw-zwart had veel strijd geleverd voor het behaalde punt, het eerste in play-off 1 en het eerste na zeven nederlagen op rij!

Leo Van der Elst juicht na het gelijkspel van Club YLA tegen RSC Anderlecht! Het eerste punt in play-off 1 is binnen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De volgende wedstrijd van Club YLA is op woensdag 12 mei 2021 om 20 uur op bezoek bij OHL Women. RSC Anderlecht gaat iets eerder aan de slag op zaterdag 8 mei 2021 thuis tegen KAA Gent Ladies, dat eerder op de dag thuis in Oostakker voor de camera’s van Eleven Sports met 1-3 verloor tegen OHL Women. Nog meegeven dat in play-off 2 SV Zulte Waregem met 0-3 ging winnen op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies!

Bekijk de samenvatting van Club YLA – RSC Anderlecht met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Club YLA – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share