Share

In de uitzending ‘Zij zijn Anderlecht’ op Play Sports van woensdag 28 april 2021 hoorden we nog dat het bestuur van RSC Anderlecht hoopte ooit volle tribunes te hebben bij kampioenschapswedstrijden van hun vrouwenvoetbalteam. Een vreemde uitspraak nu blijkt dat het Lotto Park voor de resterende drie thuiswedstrijden van het seizoen op weg naar een nieuwe landstitel niet meer beschikbaar is.

Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In Sport Regio van de krant Het Nieuwsblad editie Brabant van maandag 3 mei 2021 spreekt trainer Patrick Wachel daarover in het artikel ‘Nog drie zeges nodig voor de titel’ van collega Wim Redant. ‘Er resten ons nog drie thuiswedsrijden, maar het Lotto Park is niet meer beschikbaar omdat ook de mannen hun play-offs daar afwerken. Ik zou die thuismatchen graag afwerken in ons jeugdcomplex in Neerpede”, zo liet trainer Patrick Wachel optekenen. ‘Anders is van thuisvoordeel geen sprake meer.”

Het jeugdcomplex in Neerpede waar eerder al de wedstrijd tegen SC Eendracht Aalst Ladies plaatsvond zou het decor moeten worden van de laatste 3 thuisduels van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht ontvangt dus nu zaterdag 8 mei 2021 KAA Gent Ladies tot nader order niet in het Lotto Park maar op het jeugdcomplex in Neerpede. De week nadien speelt het op zaterdag 15 mei 2021 ook daar tegen OHL Women net als het duel tegen Club YLA op zaterdag 22 mei 2021.

RSC Anderlecht speelt de laatste wedstrijd van het seizoen in play-off 1 wel in een mooi stadion namelijk de Ghelamco Arena van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Misschien toch nog iets leuks voor de speelsters van RSC Anderlecht. De laatste wedstrijd van dit seizoen in play-off 1 spelen ze op bezoek bij KAA Gent Ladies. Dat duel zal op zaterdag 29 mei 2021 doorgaan in de Ghelamco Arena! Maar ze willen wellicht niet tot dan wachten om een vierde landstitel op rij te vieren.

Lees over Club YLA – RSC Anderlecht via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share