Share

Na het zien van de blessure van Belgian Red Flame Kassie Missipo tijdens de televisiewedstrijd op Eleven Sports tussen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies op het veld van Crossing Schaarbeek nam Chelsea Steenkiste, speelster van de West-Vlaamse eersteprovincialer FC Menen United, zaterdagavond 8 mei 2021 haar tablet in de hand en ze begon te schrijven onder de noemer #WeDeserveBetter!

Chelsea Steenkiste voetbalt zelf in de eerste provinciale West-Vlaanderen! Foto – (c) FC Menen United

Op haar facebookpagina schreef Chelsea Steenkiste het volgende neer richting het gemeentebestuur van de stad waar ze woont:

Stad Menen
 
Vandaag stond er in de Women Super League play-off 1, RSCA – KAA Gent op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 4 in het klassement. Een topmatch.
 
Kassandra Missipo, speelster van RSCA kon die match helaas niet uitspelen en raakte zwaar geblesseerd aan de knie. Dit door de staat van het veld waarop beide ploegen hun match moesten afwerken.
 

De onfortuinlijke Kassandra Missipo hier aan de bal voor RSC Anderlecht in duel met Jasmien Mathys van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

 
Zoals je al kon lezen was deze match een wedstrijd op het hoogste niveau bij de vrouwen en spelen ze daar op een bijzonder slecht veld. Bij vrouwen is het niet vanzelfsprekend om op een mat te kunnen of mogen voetballen die er heel goed tot perfect bij ligt en blijkbaar al zeker niet op het hoogste niveau bij ploegen die jonge meisjes goesting moeten geven om ook te beginnen voetballen.
 
En dit is bij ons, FC Menen United ook het geval. Wij spelen dan ook “maar” 1ste provinciaal met onze dames en worden al jaren geconfronteerd met de slechte staat van het veld. De voorbije 2 seizoenen was dan ook de druppel. 2 speelsters raakten zwaar geblesseerd en werden beide geopereerd aan een kruisbandblessure. Voor hun seizoen al goed en wel begon was het al afgelopen
.
Al jaren vragen we aan de stad Menen om beterschap maar telkens worden we wandelen gestuurd of wordt er maar een deeltje van het veld aangepakt… een voetbalwedstrijd speel je over het hele oppervlak.
 
Dat wij niet op een perfecte mat spelen snap ik volledig maar we willen wel op een vlakke mat spelen zonder putten of bulten waarbij we niet moeten opletten om een blessure op te lopen. Een mat die ons niet belet om te doen wat we graag doen. Een mat waarbij we niet telkens moeten aanhoren op wat voor een pattatenveld we spelen.
 
Als we dan kijken bij onze buren bij Rekkem Sport, WS Lauwe, Racing Lauwe en zelfs het veld op de Koekuit liggen die er heel goed bij tot zelfs perfect.
 
Moeten er dan nog blessures vallen voor het duidelijk wordt? Of is het normaal dat we in zo’n omstandigheden moeten voetballen omdat we maar vrouwen zijn die graag voetballen? Hoelang moeten we nog zo doorgaan?
 
#WeDeserveBetter
 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share