Share

Op zaterdag 8 mei 2021 vond de hoofdmatch in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League tussen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies plaats in het gemeentelijk stadion van Schaarbeek waar normaal gezien Crossing Schaarbeek het mooie weer maakt. Vrouwelijk paars-wit won het belangrijke duel maar die winst werd overschaduwd door de zware blessure voor Belgian Red Flame Kassie Missipo.

RSC Anderlecht (links) en KAA Gent Ladies in het oranje betreden samen met de scheidsrechter en zijn assistenten het gemeentelijk stadion van Schaabeek, de zoveelste thuishaven van vrouwelijk paars-wit dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Omdat RSC Anderlecht – Royal Antwerp FC, een duel in play-off 1 bij de mannen zaterdagavond om 20u45 in het Lotto Park plaatsvond was er niemand die er aan dacht om vrouwelijk paars-wit, nochtans het enige senioresteam dat uitzicht heeft op een landstitel, vroeger op de dag te laten aantreden in het Lotto Park. Nochtans is dat met de huidige voetbalvelden en nu er nog altijd geen publiek aanwezig is geen enkel probleem. Alleen moet men het willen toestaan en dat is in België helaas nog altijd niet de mentaliteit. In Frankrijk gebeurt het wel dat een vrouwenvoetbalwedstrijd voor of zelfs na het duel van de mannen gespeeld wordt.

De toss met het scheidsrechterstrio onder leiding van Baptiste Federico en met Laura De Neve (RSC Anderlecht) en Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Hoe dan ook voor het team van trainer Patrick Wachel was de thuishaven dus op zaterdag 8 mei 2021 na het Lotto Park in Anderlecht, het Proximus Base Camp in Tubeke, het jeugdcomplex in Neerpede, het Begijnhofstadion in Overijse, opnieuw Tubeke, opnieuw het Lotto Park nu het gemeentelijk stadion van Schaarbeek. Deze gang van zaken toont vooral aan dat er met het vrouwenvoetbal in België gesold wordt, dat er vaak en veel met mooie en positieve woorden over gesproken wordt maar dat als puntje bij paaltje komt er toch niet veel respect voor de vrouwelijke voetbalsters in dit land is.

Ella Van Kerkhoven van KAA Gent Ladies moest halfweg de eerste helft met een knieblessure naar de kant! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de spannende eerste helft tussen RSC Anderlecht en KAA Gent Ladies liep het dan ook nog twee keer fout want halfweg de eerste helft moest Ella Van Kerkhoven rond met een knieblessure het veld verlaten en nog voor de rust liep ook Belgian Red Flame Kassie Missipo een zware knieblessure op. Ze moest door haar teamgenoten van het veld gedragen worden want er was dan ook nog niet meteen een draagberrie voorhanden en de gebruikelijke aanwezigheid van het rode kruis was ook niet voorzien. Het doelgevaar voor de rust bleef beperkt met pogingen van Tessa Wullaert, Sarah Wijnants, Jarne Teulings, Feli Delacauw en de toch wel opvallend sterk presterende 16-jarige Lore Jacobs, die Justien Odeurs eerst met de voet en daarna nog eens met het hoofd aan het werk zette.

Kassandra Missipo raakte ook nog voor de rust zwaar geblesseerd aan de knie! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft noteerden we pogingen van Lobke Loonen met het hoofd, Chloé Vande Velde met een schot en Tessa Wullaert naast voor Kassie Missipo met de ambulance richting ziekenhuis vertrok. En dan was er de 59ste minuut, de minuut waarop RSC Anderlecht net als recent in Oostakker het openingsdoelpunt van de wedstrijd lukte via de doorzettende Sarah Wijnants die voorbije Nicky Evrard hoog in doel besloot (1-0). Zes minuten later bediende Tine De Caigny topschutster Tessa Wullaert die de bal wou voorgeven maar haar poging uiteindelijk mooi in het bezoekende doel zag eindigen (2-0, 65ste minuut). KAA Gent Ladies wilde daarna nog wel maar het kon niet meer terugslaan tegen RSC Anderlecht dat op die manier een stap dichter bij een vierde landstitel op rij kwam. In de resterende vier wedstrijden zal het voor Kassie Missipo moeten spelen want zij zal er op het veld al zeker niet meer bijlopen.

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

RSC Anderlecht is op de midweekse zesde speeldag in play-off 1 vrij en het ontvangt op zaterdag 15 mei 2021 ook in Schaarbeek OHL Women. KAA Gent Ladies speelt op dinsdagavond 11 mei 2021 al op Sclessin tegen Standard en dat opnieuw voor de camera’s van Eleven Sports.

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Nog meegeven dat later op deze zaterdag 8 mei 2021 OHL Women in play-off 1 thuis won tegen Standard met 2-1 terwijl FWS Woluwe ook de 3 punten thuis hield in play-off 2 tegen SV Zulte Waregem 2-0. 

 

Share