Share

Op vrijdagavond 7 mei 2021 stond in play-off 2 van de Women’s Scooore Super League het duel tussen KRC Genk Ladies en SC Eendracht Aalst Ladies op het programma. Het werd een boeiend spektakel met een jammerlijk moment op het einde van de wedstrijd.

Silke Baccarne moest het veld verlaten met een kuitbeenblessure! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

De doelvrouw van SC Eendracht Aalst Ladies Silke Baccarne geraakte, na een botsing met Hanne Merkelbach die wel eerder geduwd werd, zwaar geblesseerd en moest van het veld gedragen worden met uiteindelijk een kuitbeenbreuk. In het slot moest Tiana Andries nog in het doel gaan postvatten bij de vrouwelijke Ajuinen die tot slot ook nog een gelijkspel moesten toestaan nadat Gwen Duijsters een vrije trap van Sien Vandersanden aan de tweede paal terug voor doel kopte en Lotte Van Den Steen de 3-3 binnentrapte.

Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies) en Chloë Van Mingeroet (SC Eendracht Aalst Ladies) in duel. Beiden scoorden hun eerste doelpunt in play-off 2 tijdens deze wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Tot aan het incident met de onfortuinlijke doelvrouw van SC Eendracht Aalst Ladies was het een leuke wedstrijd geweest met veel doelpunten. De bezoekers liepen voor de rust tot 0-2 uit dankzij een vroege goal van Justine Blave, die de bal van een dribbelende Maren Van Wijngaerden ontfutselde en scoorde (0-1). Chloë Van Mingeroet zorgde vanop de strafschopstip voor de dubbele voorsprong (0-2) nadat Silke Sneyers de bal ongelukkig tegen de hand had gekregen. Gwen Duijsters en Mégane Lerinckx raakten elk de paal terwijl een vrije trap van Sien Vandersanden via doelvrouw Silke Baccarne via de lat in hoekschop ging.

Anke Vanhooren feliciteert Justine Blave na de vroege openingsgoal voor SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

In de tweede helft kreeg ook KRC Genk Ladies een strafschop na een fout van Mégane Lerinckx op Emily Steijvers. Hanne Merkelbach trapte vanop de stip haar vierde goal in play-off 2 tegen de netten (1-2, 50ste minuut). Sien Vandersanden lukte de gelijkmaker uit een vrije trap die mooi in de linkerbovenhoek binnenging (2-2, 68ste minuut). Acht minuten voor tijd zorgde Loes Van Mullem ervoor dat de bezoekers opnieuw op voorsprong kwamen toen ze een hoekschop die niet helemaal werd weggewerkt in de draai binnentrapte (2-3). SC Eendracht Aalst Ladies leek op weg naar een verrassende overwinning maar helemaal in het slot en nadat Silke Baccarne was afgevoerd werd het nog 3-3 via Lotte Van Den Steen!

KRC Genk Ladies is blij na de late gelijkmaker van Lotte Van Den Steen! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Lees nog meer over dit duel via:

Website KRC Genk Ladies

en via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Bekijk de fotoreportage van Jill Delsaux via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat even verderop in de Luminus Arena in een wedstrijd die een kwartier later begonnen was KRC Genk in Play-off 1 bij de mannen met 3-0 won tegen leider en titelverdediger Club Brugge dankzij doelpunten van Paul Onuachu (1-0, 57ste minuut), Junya Ito (2-0, 74ste minuut) en Kristian Thorstvedt (3-0, 76ste minuut).

 

 

 

 

 

Share