Share

U hebt het de voorbije dagen gemerkt. Op meer dan één veld en bij meer dan één team uit de Women’s Scooore Super League zijn er geblesseerden gevallen. We geven U even een update van wat er zo allemaal bekend is.

Anaëlle Wiard was één van de eerste zwaar geblesseerden dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SC Eendracht Aalst Ladies heeft naast Silke Baccarne, die een kuitbreuk opliep, nog een aantal andere voetbalsters die er in het slot van deze play-offs niet meer zullen bijlopen. Ze maakten op bezoek bij FWS Woluwe dinsdagavond zelfs een ploegfoto met tal van shirts van Daisy Baudewijns, Anaëlle Wiard, Annelies Van Loock, Megane Lerinckx, Lieselot De Kegel, Margaux Van Ackere, …

Kassie Missipo zal pas volgend seizoen terug op het voetbalveld te zien zijn! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Kassie Missipo van RSC Anderlecht kreeg na extra medische onderzoeken te horen dat er een kruisbandletsel werd vastgesteld aan de linkerknie. De Belgian Red Flame zal haar eerste Belgische landstitel van aan de zijkant moeten vieren. Ze ondergaat volgende maandag 17 mei 2021 een operatie en is wellicht voor 6 tot 9 maanden buiten strijd. Ook Silke Leynen viel eerder al uit met een meniscusoperatie aan de rechterknie!

Ella Van Kerkhoven moet opnieuw rekening houden met een lange afwezigheid! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ella Van Kerkhoven van KAA Gent Ladies (en volgend seizoen volgens meerdere bronnen opnieuw bij RSC Anderlecht) kreeg eveneens een diagnose te horen. Die is dezelfde als die van Kassie Missipo namelijk een kruisbandletsel aan de linkerknie. De operatie staat ook op maandag 17 mei 2021 gepland. Ook voor Ella zal er geen competitief voetbal mogelijk zijn voor 6 à 9 maanden. Bij de vrouwelijke Buffalo’s zijn er nog speelsters die aan het revalideren zijn na langdurige blessures o.a. Elise Meijerink, Shari Van Belle en Imani Prez.

Lola Wajnblum van Standard is al een tijdje aan het revalideren. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij Standard zal de naar het Nederlandse SC Heerenveen vertrekkende Merel Bormans geen afscheid kunnen nemen van de vrouwelijke Rouches op het veld. Zij geraakte op training geblesseerd aan de enkel na een slecht contact met een testspeelster. De onbeschikbaarheid staat op zes à zeven weken! De vrouwelijke Rouches moesten eerder ook al de vertrekkers Ellen Charlier en Lola Wajnblum (allebei naar OHL Women) vanwege zware blessures missen.

FWS Woluwe afgelopen zaterdag na de thuiswinst tegen SV Zulte Waregem met het nummer 6 Magali Dinon, die ook lange tijd afwezig is! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bij FWS Woluwe staat Magali Dinon eveneens met gescheurde ligamenten aan de linkerknie lange tijd langs de kant. De operatie was succesvol voor de ex-speelster van Standard die kan beginnen uitkijken naar de revalidatie. Het team van voorzitter Jean-Jacques Collin moet het ook al een tijdje doen zonder doelvrouw Hazel Engelen (ontsteking op de aanhechting van de heup), Sheila Broos (herstellende van een scheur in de pees van de enkel) en Stephanie Suenens (herstellende van een meniscusoperatie), …

Stephanie Suenens is al een tijdje niet meer aan de bal geweest voor FWS Woluwe. Ook voor haar is het al uitkijken naar volgend seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij Sporting de Charleroi staat Ylenia Ann Carabott sinds begin februari 2021 met een zware blessure langs de kant en ook bij andere ploegen zijn er de voorbije maanden wel hier en daar wat geblesseerden genoteerd.

Ylenia Carabott vestigt haar hoop eveneens op een terugkeer volgend seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Deze redactie wenst iedereen die in dat geval is zonder uitzondering een voorspoedig herstel toe met hopelijk nadien een geslaagde terugkeer op de voetbalvelden! Stay Strong Comeback Stronger!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share