De zevende speeldag in de play-offs van de Belgische Women’s Scooore Super League begon al op vrijdagavond 14 mei 2021 met het duel in Marcinelle tussen Sporting de Charleroi en Fémina White Star Woluwe. Dit was op vrijdag 4 september 2020 de allereerste thuismatch voor de vrouwelijke Zebra’s die toen hun allereerste punt behaalden. Inmiddels zijn we acht maanden verder en was het mogelijk om eens te kijken hoe de vrouwelijke Zebra’s het nu zouden doen in dezelfde wedstrijd.

Bij het begin van het seizoen stonden ze nog tegenover mekaar nu zijn ze één team Audrey Demoustier en Tiziano Rutilo, de huidige coach en de coach van volgend seizoen bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vergelijken was niet echt mogelijk aangezien de bezoekers in de voorbije weken wel met een flink aantal blessures af te rekenen hadden en daar kwam er in het begin van de wedstrijd nog eentje bij toen Martyna Rakowicz te hevig aangepakt werd door Ludmila Matavkova en het veld moest verlaten. Tot ieders verbazing werd dat niet bestraft met een kaart door de scheidsrechter met dienst die daarmee de thuisploeg een vrijgeleide gaf om verder agressief te spelen.

Martyna Rakowicz moet al vroeg het veld verlaten in Marcinelle. De blessures stapelen zich op bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Sporting de Charleroi kwam vervolgens toen het fel begon te regenen op voorsprong met een knappe goal van de in vorm zijnde Alysson Duterne. Haar schot ging na 13 minuten wedstrijd onhoudbaar in de winkelhaak (1-0). Iets over halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers langszij met een schot van ver over de uit haar doel staande doelvrouw Ambre Collet (1-1, 26ste minuut). Dit keer zou een wedstrijd van de vrouwelijke Zebra’s in play-off 2 niet op 2-0 (in het voor- of het nadeel) eindigen!

Selina Gijsbrechts, hier in duel met Ludmila Matavkova, lukte de gelijkmaker voor FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Daarna had Fémina White Star zelfs op voorsprong kunnen komen maar Jana Simons trapte naast (33ste minuut) en ook een kans voor de ingevallen Magaly Guiteras ging nog naast het doel (35ste minuut).

Veel strijd om de bal in de gietende regen met Magaly Guiteras van FWS Woluwe (links) en Jessica Silva Valdebenito van Sporting de Charleroi (recht). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft kreeg FWS Woluwe als eerste de kans om te scoren maar Hanne Mylle had geen succes. Een minuut later viel er wel een goal voor de thuisploeg toen een hoekschop van Jennifer Bouchenna door Marie Bougard in eigen doel verlengd werd (2-1, 53ste minuut).

Sporting de Charleroi juicht na de succesvolle hoekschop van Jennifer Bouchenna die in doel verdween! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Jessica Silva Valdebenito mikte vervolgens naast voor het team van trainer Philippe Venturoso (57ste minuut) en aan de overkant ging een poging van Magaly Guiteras eveneens naast het doel (58ste minuut). Bijna halfweg de tweede helft terwijl het nog altijd fel aan het regenen was het dan Renate-Ly Mehevets die haar schot naast het bezoekende doel zag verdwijnen (67ste minuut) waarna Clotilde Codden (volgend jaar bij Sporting de Charleroi) met geel bestraft werd voor een fout op Alysson Duterne. Megane Vos zette zich achter de bal en trapte de vrije trap knap in doel (3-1, 73ste minuut). De thuisploeg zat op rozen. Vijf minuten voor tijd zette Selina Gijsbrechts nog eens Ambre Collet aan het werk die het gevaar in twee keer kon keren. In het slot bleef Charleroi aandringen en in de toegevoegde tijd knalde Alysson Duterne met een geweldig schot de 4-1-eindcijfers op het bord (90ste + 2′ minuut).

Philippe Venturoso boekte inmiddels al 4 overwinningen met Sporting de Charleroi waarvan 3 in de voorbije 5 duels in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Sporting de Charleroi mocht na afloop alweer een feestje vieren. Het heeft inmiddels vier keer gewonnen dit seizoen waarvan 3 keer in de laatste 5 duels! Het wipt in het klassement in play-off 2 over FWS Woluwe, dat wel nog altijd het enige team blijft dat won tegen de titelverdediger en wellicht toekomstig landskampioen RSC Anderlecht!

Bij de vrouwelijke Zebra’s mogen ze nu ook al enkele weken oefenen op juichfoto’s: hier Noémie Fourdin en Chrystal Lermusiaux! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Nog meegeven dat in het laatavondduel in play-off 2 van vrijdagavond 14 mei 2021 KRC Genk Ladies thuis met 2-0 won tegen SV Zulte Waregem dankzij twee doelpunten in de eerste helft van Gwen Duijsters!