Share

Op dinsdagavond 11 mei 2021 mochten de vrouwelijke Rouches hun eerste wedstrijd van de terugronde in play-off 1 in het Stade Maurice Dufrasne beter bekend als Sclessin spelen. KAA Gent Ladies was het team dat op bezoek kwam.

De toss voor de aftrap met het scheidsrechterstrio onder leiding van Vicky De Cremer en de captains Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies) en Charlotte Cranshoff (Standard). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Toen de technische staf en de speelsters van KAA Gent ongeveer anderhalf uur voor de wedstrijd het veld van Standard even mochten keuren zagen ze op het scorebord nog altijd de 2-1 staan van het duel tussen de mannen van beide teams in de Europe play-offs van afgelopen zaterdag 8 mei 2021. Een veel betere manier om de tegenstander te motiveren is er wellicht niet.

Lisa Petry mocht het duel zelf op een regenachtige avond op gang trappen en het duurde wel even voor er een eerste bal richting doel ging. Sylke Calleeuw zorgde daarvoor na 21 minuten wedstrijd maar Nicky Evrard stond paraat. Drie minuten later kwam het nummer 9 van Standard opnieuw in balbezit nadat Heleen Jaques de bal in de verkeerde richting verlengde. Sylke gaf de bal aan Noémie Gelders. Haar schot ging nipt naast! Op aangeven van Davinia Vanmechelen kreeg ook Lisa Petry nog een open kans maar ook zij kende geen succes want Nicky Evrard kwam goed tussen (26ste minuut). De bal ging meteen naar de overkant na een diepe bal van Féli Delacauw. Jolet Lommen zag dat Lisa Lichtfus veel te ver voor haar doel stond en ze trapte met rechts knap binnen (0-1, 26ste minuut).

Jolet Lommen plaatste de bal buiten het bereik van Lisa Lichtfus. KAA Gent Ladies stond op voorsprong op Sclessin! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Nauwelijks afgetrapt kwam de bal al opnieuw bij Jolet Lommen maar dit keer ging haar schot naast (27ste minuut) en KAA Gent Ladies had nog voor de rust een dubbele voorsprong kunnen hebben toen Charlotte Cranshoff in de zestien de bal terug wou spelen maar op die manier Lobke Loonen bediende. De Nederlandse knalde onmiddellijk maar de bal ging nipt naast (38ste minuut). De bezoekers bleven aandringen en Jasmien Mathys werd onderuit gehaald door Loredana Humartus. Het leek een strafschop maar de fout was net buiten de zestien en dus bleef het bij een gele kaart voor de beloftevolle speelster van Standard en een vrije trap voor de bezoekers. Lobke Loonen trapte, Lisa Lichtfus stond paraat. Halfweg stond het 0-1.

De tweede helft begon met twee nieuwe gezichten op het veld. Elien Nelissen kwam Sylke Calleeuw aflossen terwijl bij KAA Gent Ladies Fran Meersman in het veld mocht voor doelpuntenmaakster Jolet Lommen. De pionnen werden dus een beetje herschikt en Standard wou zich niet gewonnen geven. Het team van de vertrekkende coach Hamide Lamara ging op zoek naar de gelijkmaker. Lisa Petry bediende de mee opgerukte Constance Brackman maar de bal verdween via Nicky Evrard uiteindelijk in hoekschop. Die corner werd genomen door Davinia Vanmechelen en de kopbal van Elien Nelissen was perfect maar ook nu redde de Gentse goallie (52ste minuut). Even over het uur mikte Lisa Petry eveneens op de bezoekende doelvrouw.

Nicky Evrard met de belangrijke redding op het juiste moment! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Aan de overkant kreeg KAA Gent Ladies dan opnieuw de kans op een dubbele voorsprong maar Lobke Loonen mikte naast terwijl afspelen naar de goed meegekomen Féli Delacauw of Chloé Vande Velde wellicht een betere en een meer succesvolle optie was geweest (67ste minuut). Even later leek een hoekschop van Emma Van Britsom na een kopbal van Féli Delacauw captain Silke Vanwynsberghe een kans te bezorgen maar Lisa Lichtfus liet zich niet verrassen (71ste minuut).

Met nog twintig minuten te gaan bleef Standard proberen. Een vrije trap van Davinia Vanmechelen werd weggebokst door Nicky Evrard maar Charlotte Cranshoff trapte in de herneming naast (73ste minuut). Opnieuw Davinia Vanmechelen ontfutselde Rkia Mazrouai de bal, ze bediende meteen Lisa Petry maar haar schot ging over het bezoekende doel (74ste minuut). De Luikse druk bleef aanhouden met een vrije trap van Davinia Vanmechelen op het dak van het doel, een schot van Aster Janssens werd gered in hoekschop door Nicky Evrard en een poging van Noémie Gelders ging in de armen van de bezoekende doelvrouw. Féli Delacauw kon nog even dreigen met een schot maar Lisa Lichtfus liet zich niet verrassen waarna Davinia Vanmechelen nog een poging waagde vanop afstand maar de bal ging over het Gentse doel.

Davinia Vanmechelen, hier met de ingevallen Fran Meersman in de rug. Haar enthousiasme voor de gelijkmaker werd niet beloond! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KAA Gent Ladies won zo op Standard met het kleinste verschil waardoor het in het klassement naar de derde plaats klom. Standard lijkt het seizoen na een derde nederlaag op rij in play-off 1 en de vijfde in zes wedstrijden op de vierde plaats te gaan eindigen.

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: In de andere dinsdagavondwedstrijden won SV Zulte Waregem in play-off 2 thuis tegen Sporting de Charleroi met 2-0 terwijl SC Eendracht Aalst Ladies met 1-3 won op bezoek bij FWS Woluwe.

 

 

 

Share