Share

Op woensdagavond 12 mei 2021 stond aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee de laatste wedstrijd van de zesde speeldag in play-off 1 op het programma. OHL Women ontving voor de tweede keer dit seizoen Club YLA.

OHL Women kan bij haar wedstrijden op een schare enthousiaste fans rekenen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na de aftrap van Celien Guns voor Club YLA leek de wedstrijd met twee gevaarlijke schoten naar doel langs beide kanten meteen open te breken. Zenia Mertens mikte na twee minuten over het bezoekende doel, Nicky Van Den Abbeele deed hetzelfde aan de overkant waar in een wedstrijd zonder publiek toch een massa enthousiast volk op de parkeerplaats van dit jeugdopleidingscentrum stond te kijken. Ze zagen in de eerste helft tien minuten voor de rust nog een schot van Charlotte Laridon op aangeven van Jody Vangheluwe op de lat uiteenspatten. Aan de andere kant mikte Sara Yüceil in een gelijkopgaande eerste helft kort voor de rust nog over het doel.

Charlotte Laridon had pech want haar schot voor Club YLA spatte op de lat uiteen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op een moment dat je je afvroeg hoe OHL Women dit goed georganiseerde Club YLA zou ontwrichten viel er dan plots een goal uit de lucht. Een actie Jill Janssens – Zenia Mertens – Estée Cattoor kwam terug in de voeten van Zenia Mertens en de captain van de Belgische U23 in de recente oefeninterland op bezoek in en tegen Nederland besloot om met links uit te halen. De bal ging prachtig in de verste winkelhaak onhoudbaar voor de Brugse doelvrouw Femke Schamp (1-0, 51ste minuut). De thuisfans mochten juichen want dit soort goals zie je natuulijk niet elke dag! Club YLA reageerde meteen met een schot van Marie Minnaert maar Louise Van Den Bergh was paraat (52ste minuut). Iets over het uur viel de beslissing toen Jill Janssens de voorzet gaf om in het strafschopgebied een medespeelster te bereiken. Isabelle Iliano raakte de bal met het hoofd aan en zag die ongewild in het eigen doel verdwijnen (2-0, 63ste minuut).

Jill Janssens krijgt de felicitaties van Sara Yüceil en Lenie Onzia nadat haar voorzet door Isabelle Iliano in eigen doel werd gekopt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Trainer Leo Van der Elst begon dan te wisselen en zo kreeg de pas 16 geworden Emely Schapdryver op links haar eerste speelminuten in het eerste elftal van vrouwelijk blauw-zwart. Deze jongere was helemaal niet onder de indruk en speelde vrijuit met zelfs een knap technisch nummertje op de Leuvense helft en een mooie dieptepass in het slot richting Isabelle Iliano waarbij Charlotte Laridon de voorzet uiteindelijk nog naast kopte. Op dat moment stond het wel al 3-0 nadat de ingevallen Marie Detruyer centrumspits Hannah Eurlings had bediend en zij met succes had afgewerkt!

Hannah Eurlings, hier aan de bal, zette de eindstand op het bord in het duel van OHL Women thuis tegen Club Brugge YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women heeft na de 6de speeldag in play-off 1 nu 30 punten uit 5 duels, RSC Anderlecht blijft leider met 4 punten voorsprong en nog een wedstrijd te goed. Nu zaterdag 15 mei 2021 volgt mogelijk de apotheose van het seizoen want RSC Anderlecht kan dan bij winst in het Koning Boudewijnstadion inderdaad voor de vierde keer op rij landskampioen worden in het Belgische vrouwenvoetbal tenzij het team van Jimmy Coenraets daar nog een stokje voor steekt!

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond OHL Women – Club YLA via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share