Op zaterdag 15 mei 2021 mocht het vrouwenteam van RSC Anderlecht na  meerdere jaren nog eens in het Koning Boudewijnstadion aantreden en dat voor de titelwedstrijd in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League 2020-21 tegen eerste achtervolger en nog enige overblijvende titelconcurrent OHL Women.

Stefania Vatafu zorgde voor de belangrijke assist bij het kampioenendoelpunt van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht dat moest winnen om absolute zekerheid te hebben over een nieuwe landstitel trok op een regenachtige namiddag op de Heizel meteen ten aanval. Aanvoerster Laura De Neve lanceerde Sarah Wijnants op links en haar voorzet werd door Tine De Caigny tegen de buitenkant van de eerste paal getrapt waarna de bal naast ging (3de minuut). Het was slechts uitstel van paars-wit succes want in de tiende minuut dropte de Roemeense international Stefania Vatafu de bal pefect net voor de zestien in de voeten van Tessa Wullaert die na de mooie aanname met rechts uiteindelijk met links de weg naar de netten vond (1-0). Bijna halfweg de eerste helft profiteerde het team van trainer Patrick Wachel bijna van balverlies van Auke Swevers. Elke Van Gorp zette een mooie combinatie op met Tine De Caigny en Sarah Wijnants, ze kreeg de bal terug en de speelster die naar SV Zulte Waregem vertrekt trapte vervolgens met rechts tegen de lat, de rebound was voor Tine De Caigny maar zij stond buitenspel (21ste minuut). Na 25 minuten dan toch even OHL Women. Marie Detruyer bediende Luna Vanzeir die het vanop de rand van het strafschopgebied probeerde maar haar schot werd gepareerd door Justien Odeurs! Kort voor het halfuur zorgde Stefania Vatafu opnieuw voor een mooie doorsteekpas naar Tessa Wullaert die haar poging dit keer in hoekschop gekeerd zag door Louise Van Den Bergh (29ste minuut). Na 39 minuten moest de Leuvense doelvrouw opnieuw paraat zijn bij opnieuw een poging van Tessa Wullaert vooraleer Laura De Neve vier minuten later een aanval opzette op de eigen helft. De bal belandde via Mariam Abdulai Toloba op links bij Sarah Wijnants. Het nummer 11 van vrouwelijk paars-wit speelde Hannah Eurlings uit, zette knap voor met rechts waarna Tessa Wullaert dit keer met een rake kopbal haar 5de goal in play-off 1 en haar 35ste competitiedoelpunt van het seizoen kon aantekenen (2-0, 43ste minuut). Het verschil was gemaakt!

Sarah Wijnants gaf de assist bij het tweede doelpunt van Tessa Wullaert! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het tweede bedrijf van deze titelwedstrijd had niet veel meer om het lijf. Even over het uur probeerde Zenia Mertens het voor de bezoekers wel nog met een schot van maar de bal ging hoog over het doel (62ste minuut). Vijf minuten later ging Laura Deloose, zoals zo vaak dit seizoen, haar rechterflank af en ze drong het Leuvense strafschopgebied binnen. De Belgian Red Flame speelde terug naar Elke Van Gorp die het met een knap hakje achter het steunbeen door probeerde. Louise Van Den Bergh was echter paraat en Jill Janssens kon de bal ontzetten tot bij Mariam Abdulai Toloba die het vanop afstand probeerde met rechts maar ook nu ging de doelvrouw van OHL Women goed plat! Een kwartier voor tijd bediende Sarah Wijnants vanop links nog eens Tessa Wullaert. De drievoudige Gouden Schoen dribbelde Auke Swevers en Zenia Mertens uit en trapte vervolgens met links naar doel waar Louise Van Den Bergh de poging met de vuist nog over kon tikken! OHL Women probeerde het nadien nog via Jill Janssens en een schot van Sara Yüceil maar zij kenden allebei geen succes. Toen scheidsrechter Viki De Cremer na twee minuten toegevoegde tijd affloot mochten de champagneflessen ontkurkt worden en kon het paars-witte feest beginnen. RSC Anderlecht was voor het vierde jaar op rij Belgisch landskampioen bij de vrouwen en de eerste winnaar van de nieuw opgerichte Women’s Scooore Super League!

Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de vreugdeuitbarsting bij RSC Anderlecht na het eindsignaal dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk nog meer vreugde bij RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond dit duel via:

PS: Nog meegeven dat later op de zaterdagnamiddag Club YLA thuis met 5-2 won tegen Standard. Het was de eerste driepunter voor het team van trainer Leo Van der Elst in play-off 1!