Share

RSC Anderlecht is op zaterdag 15 mei 2021 voor de vierde keer op rij Belgisch landskampioen geworden in het vrouwenvoetbal. Het won op de zevende speeldag in Play-Off 1 van de Women’s Scooore Super League voor de gelegenheid in het Koning Boudewijnstadion met 2-0 tegen OHL Women. De twee doelpunten van topschutster Tessa Wullaert in de eerste helft zorgden ervoor dat vrouwelijk paars-wit in de stand niet meer bij te halen is.

Tessa Wullaert, hier met Tine De Caigny, scoorde twee keer tegen OHL Women waardoor de vierde landstitel op rij binnen is! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het is de achtste landstitel in totaal voor het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht dat in 1987 nog als Brussel Dames ’71 landskampioen werd. In 1993 hield Brussel Dames ’71 op te bestaan en werd er voor het eerst onder de naam RSC Anderlecht en onder hun stamnummer gespeeld. Drie landstitels met nog altijd Lucien Paulis als trainer volgden in 1995, 1997 en 1998.

Lucien Paulis, de man van de eerste titels bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

Daarna bleef de erelijst als Belgisch landskampioen 20 jaar leeg tot er op dinsdag 1 mei 2018 een nieuwe lijn mocht bijgevoegd worden toen het team in het tweede seizoen onder leiding van trainer Patrick Wachel opnieuw kampioen werd.

Coach Patrick Wachel met links Laura Deloose en rechts captain Laura De Neve! Ze mogen een vierde titel op rij vieren! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook in 2019, het coronajaar 2020 toen de competitie voortijdig stilgelegd werd en nu dus in 2021 gaat de landstitel in het Belgische vrouwenvoetbal naar paars-wit  en dat in aanwezigheid van Wouter Vandenhaute die begin januari van dit jaar Marc Coucke officieel opvolgde als voorzitter.

Mariam Abdulai Toloba krijgt als eerste een vuistje van voorzitter Wouter Vandenhaute! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht mag als Belgisch landskampioen straks in augustus dan onder leiding van de nieuwe coach Johan Walem opnieuw Europees vrouwenclubvoetbal spelen en dat in de voorrondes van de vernieuwde UEFA Women’s Champions League. Maar dat is nog ver weg. Nu mag het bestuur, de technische staf en de volledige spelerskern eerst eventjes genieten van de Belgische landstitel.

RSC Anderlecht voor de aftrap van het titelduel in het Koning Boudewijnstadion tegen OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vrouwenvoetbal.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de voltallige spelerskern van het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht met het behalen van de Belgische landstitel!

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond RSC Anderlecht – OHL Women in het Koning Boudewijnstadion via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share