Op donderdag 20 mei 2021 is Club Brugge voor de 17de keer Belgisch landskampioen geworden. Dat gebeurde op de 5de speeldag van play-off 1 in de Belgische Jupiler Pro League na een gelijkspel op bezoek bij RSC Anderlecht!

Foto – (c) R. Union SG

Ook de landstitel in de derde competitie die in dit coronaseizoen helemaal werd gespeeld mocht uiteindelijk gevierd worden op Brusselse bodem. Nadat R. Union Sint-Gillis op zaterdag 13 maart 2021 in eigen stadion kampioen werd in de Pro League 1B en de vrouwen van RSC Anderlecht afgelopen zaterdag 15 mei 2021 in het Koning Boudewijnstadion de allereerste Women’s Scooore Super League op hun naam schreven was het Club Brugge dat in het Lotto Park met de trofee ging lopen in de Jupiler Pro League.

Foto – (c) RSC Anderlecht

Na de 4-0-thuiswinst van KRC Genk tegen Royal Antwerp FC in de vooravond moest het team van coach Philippe Clement, voor de gelegenheid in het oranje, een punt halen op bezoek bij RSC Anderlecht in het Lotto Park. Dat lukte ook want nadat het bij de rust 1-1 stond eindigde dit duel op 3-3. De Brugse doelpunten waren van Hans Vanaken (in de 13de minuut met de buik en in de 54ste minuut met het hoofd) telkens na een assist van revelatie Charles De Ketelaere en van de Nederlander Noa Lang op aangeven van Ruud Vormer (57ste minuut). Het team van Vincent Kompany scoorde ook 3 keer via de Duitse belofte-international Lukas Nmecha (met een ‘Panenka’ op strafschop in de 45ste + 3′ minuut en na een schot in de 65ste minuut) en via de Deen Jacob Bruun Larsen (3-3 in de 90ste + 4′ minuut) die in de toegevoegde tijd de thuisploeg nog een punt bezorgde.

Foto – (c) Club Brugge

Club Brugge is voor het eerst sinds 1978 twee keer op rij landskampioen. In die periode won het onder leiding van Ernst Happel zelfs 3 jaar na mekaar de landstitel. Voor Philippe Clement, de trainer van Club Brugge, is het de derde titel op rij want hij was in 2019 ook al landskampioen met KRC Genk vooraleer hij met Club Brugge de titel, na de stopgezette competitie 2019-20, eveneens won!

Vrouwenvoetbal.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de voltallige spelerskern van Club Brugge met het behalen van de Belgische landstitel 2021!

Voor nog meer over de Brugse titel ga naar:

Website Club Brugge

en via:

Sporza.be

Foto – (c) RSC Anderlecht / Twitter

PS: Nog meegeven dat vrouwelijk RSC Anderlecht voor de wedstrijd gehuldigd werd door Jos Donvil, de CEO van paars-wit. Trainer Patrick Wachel en assistent Miguel Atilio kregen naast een speciaal shirt ook nog een ruiker bloemen. Op zondag 23 mei 2021 volgt er na de thuiswedstrijd tegen Club Brugge YLA met aftrap om 14 uur en rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports nog een officiële huldiging!