Share

Op initiatief van de Pro League en de kranten Het Nieuwsblad en L’Avenir zal er dit jaar voor het eerst een profvoetbalster van het jaar gekozen worden. De speelsters zijn wel geen fulltime profs toch kreeg de trofee deze benaming.

Marie Minnaert probeert hier een trap van Laura De Neve af te stoppen tijdens Club YLA – RSC Anderlecht in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Alle speelsters uit de Women’s Scooore Super League, hun coaches en bestuurders en de Belgische voetbalsters in het buitenland mochten in principe een stemformulier invullen. Opvallend is dat bij de telling van alle antwoorden noch Tessa Wullaert, een echte profvoetbalster, noch Gouden Schoen Tine De Caigny bij de drie genomineerden zijn.

Laura De Neve (links) en Laura Deloose (rechts), allebei voor de vierde keer op rij kampioen met RSC Anderlecht, zijn genomineerd voor de profspeelster van het jaar. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In alfabetische volgorde gaat het bij de profvoetbalster van het jaar 2021 (*) nog tussen Laura Deloose, de rechtsachter van de Belgian Red Flames en kampioen RSC Anderlecht, Laura De Neve, de captain van RSC Anderlecht en centrale verdediger van ons nationale vrouwenvoetbalteam, en Marie Minnaert, de topschutster bij Club Brugge YLA die ook in het voorbije seizoen opvallend aanwezig was bij de Belgian Red Flames. 

Laura De Neve en Laura Deloose maakten ook al ontgoochelingen mee met RSC Anderlecht zoals hier na de Europese uitschakeling van dit seizoen tegen Benfica! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het toeval wil dat zij op zondag 23 mei 2021 nog tegenover mekaar staan in de wedstrijd van de 9de speeldag in play-off 1 tussen RSC Anderlecht en Club YLA met aftrap om 14 uur in het Lotto Park en rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports!

De winnares wordt op maandag 24 mei 2021 bekendgemaakt op de Pro League Awards tijdens een live show die rechtstreeks te zien zal zijn op Eleven Pro League.

Lees ook nog via:

Website Pro League

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
(*): In het verleden hadden we ook al het Gouden Muiltje, The Sparkle met de verkiezing van The Best Belgian Female Football Player en de Gouden Schoen.
Share