Share

KRC Genk Ladies is op zaterdag 22 mei 2021 de eindwinnaar geworden van play-off 2 in de Women’s Scooore Super League. Het team van Guido Brepoels behaalde die eindoverwinning dankzij de 2-1-thuiswinst tegen Sporting de Charleroi!

Gwen Duijsters gaat hier voorbij Ambre Collet waarna ze de openingsgoal tegen de netten trapte! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de namiddag had SV Zulte Waregem met 3-2 gewonnen tegen SC Eendracht Aalst Ladies en dus kon KRC Genk Ladies play-off 2 definitief beslissen als het aan de Galopinlaan in Zwartberg de drie punten thuis kon houden tegen de vrouwelijke Zebra’s die hun laatste wedstrijd van hun allereerste seizoen op het hoogste niveau speelden. De bezoekers kregen na Genks balverlies de eerste kans maar Estelle Dessily trapte over (8ste minuut) en na een mooie diepe bal van Ludmila Matavkova mikte Alysson Duterne op het kwartier naast voor Charleroi. KRC Genk Ladies liet vervolgens pogingen optekenen van Gwen Duijsters over het doel en een voorzetschot van Sien Vandersanden die door Ambre Collet eenvoudig gepakt werd. De eerste helft was geanimeerd en bij momenten werd er ook met inzet en soms agressief gespeeld. In de eerste helft kregen beide teams een gele kaart. Vijf minuten voor de rust viel het openingsdoelpunt toen na balverlies bij de bezoekers Fleur Pauwels meteen Gwen Duijsters lanceerde en de topschutster van KRC Genk Ladies de bezoekende doelvrouw omspeelde en met rechts afwerkte (1-0, 40ste minuut). Charleroi dreigde voor halfweg nog even met een hoekschop van Jennifer Bouchenna maar Genk wist het bezoekende gevaar te keren vooraleer het zelf bijna de score verdubbelde maar Jorien Voets kon net niet bij een voorzet van Luna Vanhoudt. Op slag van rust lukte het dan toch bijna toen een vrije trap van Sien Vandersanden het hoofd van Lorène Martin bereikte en de bal hoog en mooi in het dak van het doel tegen de touwen ging. De vreugde was echter van korte duur want de assistent signaleerde buitenspel.

Gwen Duijsters zorgde voor het openingsdoelpunt en voor een assist bij de tweede Genkse goal! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bij de aftrap van de tweede helft zorgden een pak meegereisde supporters van Sporting de Charleroi voor een choreografie van Bengaals vuur maar het was Genk dat domineerde en een eerste kans kreeg via Fleur Pauwels maar zij besloot naast het bezoekende doel. Gwen Duijsters kwam daarna oog in oog te staan met Ambre Collet maar ze mikte op het sluitstuk van de Zebra’s. Aan de overkant zorgde een schot van Renate-Ly Mehevets bijna voor de gelijkmaker maar doelvrouw Maren Van Wijngaarden reageerde nu attent! En dan weer een mooie actie van de KRC Ladies. Na een diepe bal van Sien Vandersanden kwam Lotte Van Den Steen aan de rechterkant met de assist voor Gwen Duijsters. Haar poging strandde op de voet van Ambre Collet waarna de rebound van Emily Steijvers nog over het doel ging! De doelvrouw van de Zebra’s bleef goed keepen maar een kwartier voor tijd moest ze zich toch een tweede keer gewonnen geven. Fleur Pauwels stuurde Gwen Duijsters de diepte in en zij legde de bal vervolgens gepast breed naar de ingevallen Hanne Merkelbach die met rechts perfect in de benedenhoek trapte (2-0, 75ste minuut). De Genkse overwinning was een feit. Vijf minuten voor tijd kon Jennifer Bouchenna via het hoofd van Sterre Gielen nog de aansluitingstreffer maken (2-1, 85ste minuut). Het was het laatste doelpunt van het team van de vrouwelijke Zebra’s dit seizoen want verder dan dat kwamen ze niet meer.

Jennifer Bouchenna lukte het laatste competitiedoelpunt van het seizoen voor Sporting de Charleroi. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies won dus onder leiding van Guido Brepoels play-off 2 en het speelt op zaterdag 29 mei 2021 nog in het Pierre Cornelisstadion tegen SC Eendracht Aalst Ladies. Voor Sporting de Charleroi is het eerste seizoen aan de top van het Belgische vrouwenvoetbal voorbij.

Lees ook nog een wedstrijdverslag via:

Website KRC Genk Ladies

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren via:

Sportpix.be

Bekijk de laatste momenten van het seizoen van Sporting de Charleroi en de choreografie van Bengaals vuur van de meegereisde supporters van Sporting de Charleroi met uiteindelijk ook juichende speelsters van KRC Genk Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share