Zaterdag 22 mei 2021 stond helemaal in het teken van play-off 2 met twee interessante duels. Aan de Kastanjelaan in Zulte kreeg SV Zulte Waregem in de namiddag het bezoek van SC Eendracht Aalst Ladies terwijl ‘s avonds KRC Genk Ladies het niet te onderschatten Sporting de Charleroi mocht ontvangen.

De revaliderende Silke Baccarne zat in de tribune van Zulte om haar team aan te moedigen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nadat de zoveelste hevige regenbui van het weekend bijna voorbij getrokken was mocht Geena-Lisa Buyle het duel tussen SV Zulte Waregem en SC Eendracht Aalst Ladies, met de revaliderende doelvrouw Silke Baccarne op de tribune, op gang trappen. De thuisploeg trok meteen ten aanval en na een voorzet van de topschutster van de Essevee Women SL raakte Valentine Hannecart de bal met de hand in de zestien. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop fluiten en deze werd feilloos omgezet door Ella Vierendeels (1-0, 3de minuut). Vier minuten later verdubbelde SV Zulte Waregem al de voorsprong. Ella Vierendeels nam de hoekschop met de wind mee en Pauline Windels stond op de goeie plaats om af te ronden (2-0, 7de minuut). Justine Blave zette kort nadien de doelvrouw van de thuisploeg even aan het werk maar pas begonnen leek de wedstrijd toch al heel vroeg in een beslissende plooi te zijn gevallen. SV Zulte Waregem kreeg immers nog kansen maar gelegenheidsdoelvrouw Lisa Vandeputte voorkwam erger door onder meer een poging van Ulrike De Frère tegen de eigen lat te tikken waarna Tiana Andries het gevaar definitief kon keren (31ste minuut).

Geena Lisa Buyle, Ulrike De Frere en Amber De Priester feliciteren Ella Vierendeels na haar succesvolle strafschop voor SV Zulte Waregem thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In het derde kwartier kwamen de bezoekers dan beter in de wedstrijd. Romy Camps zorgde eerst bijna voor een owngoal (35ste minuut). Dan kopte Niekie Pellens na een voorzet van Chloë Van Mingeroet de bal naast (38ste minuut) en vervolgens ging een schot van de Aalsterse belofte Loes Van Mullem na een weggewerkte hoekschop tegen de arm van Laura Vervacke. Ook nu wees de scheidsrechter naar de stip! Chloë Van Mingeroet, de captain van Aalst, zette zich achter de bal maar Ianthe Meersschaert koos de goeie hoek waardoor de kans voor de bezoekers om nog voor de rust terug in de wedstrijd te komen verkeken was. Halfweg stond het 2-0!

Een duel tussen Justine Blave (Aalst) en Pauline Windels (SV Zulte Waregem). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In het begin van de tweede helft liep de thuisploeg verder uit. Na een diepe bal van Ulrike De Frère noteerden we een misverstand tussen Chloë Van Mingeroet en doelvrouw Lisa Vandeputte. Geena-Lisa Buyle profiteerde om de onderschepte bal in het lege doel te tikken (3-0, 49ste minuut). Drie minuten later leek de spits van Essevee Women SL zelfs op weg naar nog een goal maar dit keer kon Lisa Vandeputte meer onheil voor de bezoekers voorkomen.

Geena Lisa Buyle kon in het begin van de tweede helft de 3-0 aantekenen! Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt voor SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het team van trainer Dirk Decoen kwam op het uur met een mooie aanval voor de dag. Loes Van Mullem speelde Justine Blave alleen vrij op links. De ex-speelster van FWS Woluwe, Standard en RSC Anderlecht tikte in één tijd door naar het centrum waar Anke Vanhooren goed kwam ingelopen om de bal met rechts via de doelvrouw van de thuisploeg binnen te trappen (3-1, 60ste minuut). Aalst wilde meer want zes minuten later belandde een voorzet van Anke Vanhooren via thuisspeelster Ella Vierendeels ongewild in de voeten van Stéphanie Van Gils die van dichtbij met rechts de aansluitingstreffer kon aantekenen (3-2, 66ste minuut). SC Eendracht Aalst geloofde daarna nog in een gelijkspel maar verder dan een kopbal op de lat van Justine Blave na een hoekschop van Anke Vanhooren kwam het niet meer (84ste minuut).

Valentine Hannecart (rechts) feliciteert Stéphanie Van Gils met de aansluitingstreffer! Links Anke Vanhooren die de 3-1 scoorde! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem won dus uiteindelijk met 3-2 tegen SC Eendracht Aalst Ladies. De thuisploeg maakte zo mathematisch nog kans op de eindoverwinning in play-off 2 maar dan moest KRC Genk Ladies later op de dag wel een misstap begaan tegen Sporting de Charleroi. Ook de bezoekers moesten na dit resultaat voor een eventuele eindzege van deze eindronde uitkijken naar de afloop van het avondduel in Limburg!

SV Zulte Waregem na de thuiswinst tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond SV Zulte Waregem – SC Eendracht Aalst Ladies via: