Share

Nadat we in het verleden al het Gouden Muiltje hadden, vervolgens The Sparkle, dan de Gouden Schoen mogen we in 2021 ook voor het eerst de Profvoetbalster van het jaar verwelkomen. En de eerste winnares is Laura De Neve, de captain van RSC Anderlecht!

Foto – (c) Pro League / Eleven Sports

In 1984 werd in België voor de eerste keer de profvoetballer van het jaar gekozen op basis van de stemmen van de collega-voetballers uit binnen- en buitenland. De eerste winnaar bij de mannen was Jan Ceulemans die zijn titel zowel in 1985 als in 1986 mocht verlengen vooraleer Juan Lozano van RSC Anderlecht met de eer ging lopen waarna Marc Degryse in 1988 zijn eerste van in totaal het record van vier eindoverwinningen op zijn naam mocht schrijven.

Jan Ceulemans was in 1984 de allereerste profvoetballer van het jaar! Foto – (c) VDB / Bart Vandenbroucke

In 2021 dus 37 jaar na de allereerste van ‘de Caje’ was het ook eindelijk tijd om voor de allereerste keer een profvoetbalster van het jaar te verkiezen. Ook hier ging het dus om stemmen van de collega’s op het veld, van mensen uit de technische staf van de clubs en van mensen uit het bestuur van de clubs uit de Women’s Scooore Super League.

De eerste naam op de lijst van profvoetbalster van het jaar! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Laura De Neve, de captain van RSC Anderlecht, die in 2018 ook al The Sparkle (*) won, krijgt de eer om als allereerste op de erelijst van deze voor het vrouwenvoetbal nieuwe trofee te prijken. Zij haalde het voor Laura Deloose, haar teamgenote in de verdediging bij vrouwelijk paars-wit, en voor Marie Minnaert van Club Brugge YLA met wie de winnares ook samenspeelt bij de Belgian Red Flames! Ze kreeg tijdens de rechtstreekse televisieuitzending van de Pro League Awards op Eleven Sports en vanuit het Jamhotel aan de Charleroise Steenweg in Brussel de trofee uitgereikt uit handen van bondscoach Ives Serneels. 

Ives Serneels, die hier richtlijnen geeft aan Laura De Neve op een training van de Belgian Red Flames, mocht in het Jamhotel de trofee overhandigen aan de captain van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vrouwenvoetbal.be feliciteert Laura De Neve met het behalen van de allereerste trofee Profvoetbalster van het jaar 2021!

***Dit waren alle winnaars op de Pro League Awards 2021:

Profvoetbalster van het jaar: Laura De Neve (RSC Anderlecht);

Bekijk twee Europese goals van de allereerste profvoetbalster van het jaar dankzij Vrouwenteam TV:

Profvoetballer van het jaar: Paul Onuachu (KRC Genk);

Profvoetballer van het jaar 1B: Dante Vanzeir (R. Union SG);

Coach van het jaar: Alexander Blessin (KV Oostende);

Golden Bull – Gouden Stier – Topschutter: Paul Onuachu (KRC Genk);

Pro Assist – Koning van de assists: Xavier Mercier (OH Leuven);

Best youngster – Belofte van het jaar: Noa Lang (Club Brugge);

Clean Sheet Award – Doelman met meeste clean sheets: Simon Mignolet (Club Brugge);

Best referee – Scheidsrechter van het jaar: Jonathan Lardot;

Life Time Achievement Award: Steven Dufour (KV Mechelen);

E-Player Award: Reinout “Eonel” Schols (OH Leuven);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
(*) Lees over de Sparkle 2018 via:

Vrouwenteam.be

 
 
Share