Share

Door COVID-gevallen in het team van landskampioen RSC Anderlecht zal ook het laatste duel in play-off 1 van vrouwelijk paars-wit, de apotheose in de Ghelamco Arena op bezoek bij KAA Gent Ladies, niet doorgaan. RSC Anderlecht maakte dat op woensdag 26 mei 2021 bekend op haar officiële website. Daarnaast zal de club door Europese verplichtingen ook niet aan de start van het 50ste seizoen in het Belgische vrouwenvoetbal kunnen staan.

De Ghelamco Arena blijft op zaterdagnamiddag 29 mei 2021 leeg. De apotheose van het seizoen zal vanwege corona niet plaatsvinden! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Geen afscheidstour in grote stadions

RSC Anderlecht – Club YLA, het duel dat op zondag 23 mei 2021 in het Lotto Park en voor de camera’s van Eleven Sports had moeten plaatsvinden, werd uitgesteld. Deze wedstrijd waarbij de speelsters van de landskampioen gehuldigd hadden moeten worden zal zelfs nooit meer plaatsvinden. Hetzelfde is nu meer dan waarschijnlijk het geval voor de slotwedstrijd in play-off 1 van de landskampioen. Ook hier zorgen de coronabesmettingen en het coronaprotocol ervoor dat deze ontmoeting in de geschiedenisboeken van de allereerste Women’s Scooore Super League nooit een resultaat zal hebben. De afscheidstour in de grote stadions van de mannen kon dus maar half plaatsvinden want na het Koning Boudewijnstadion (zaterdag 15 mei 2021 tegen OHL Women) en Sclessin (op dinsdag 18 mei 2021) moest de landskampioen 2021 bij de vrouwen dus verzaken aan hun optredens in het Lotto Park en in de Ghelamco Arena.

Latere start bij Gouden Jubileum Belgische competitie

Wie er ook al even de kalender voor het toekomende seizoen 2021-22 op nasloeg kan vaststellen dat RSC Anderlecht ook bij het begin daarvan niet meteen op de afspraak zal zijn. De start van het seizoen 2021-22 in de Women’s Scooore Super League is immers gepland in het weekend van zaterdag 21 augustus 2021. Probleem is dat de Belgische landskampioen op woensdag 18 en op zaterdag 21 augustus 2021 onder leiding van de nieuwe coach Johan Walem de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League zal moeten spelen (de loting daarvoor is op maandag 21 juni 2021). Het openingsduel van volgend seizoen van RSC Anderlecht zal dus op een andere latere datum moeten plaatsvinden waardoor het Gouden Jubileumseizoen van de Belgische competitie (*) in principe ook zonder de landskampioen van start zal gaan.

Lees ook nog over de afgelasting van KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht via:

Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

PS: (*) Het eerste officiële kampioenschap in het Belgisch vrouwenvoetbal vond plaats in 1971-72 met Astrio Begijnendijk als winnaar.

 

 

 

Share