Share

Gaan voetballen in Ijsland het is een avontuur waaraan sommige Belgische voetbalsters zich in het verleden al eens hebben gewaagd. Ellen Dooremont van Eendracht Aalst en de Rode Duivelinnen Marijke Callebaut en Inge Heiremans waren de pioniers en nu gaat Belgian Red Flame Chloé Vande Velde van KAA Gent Ladies ook voor enkele weken daar haar geluk gaan beproeven.

Foto – (c) TVW / Quadrans Football Management 11 One

Het is niet meteen de transfer die je verwacht en het is uiteindelijk ook maar een uitleenbeurt van enkele weken maar toch wel een bijzonder leuk en interessant gegeven als je daar eventjes bij de landskampioen Breiðablik Kópavogur mag gaan meedoen. In het seizoen 2000-01 speelden enkele Belgische voetbalsters in de Verenigde Staten en in de zomer van 2001 trokken ze naar Ijsland. Marijke Callebaut ging bij Valur Reykjavik spelen, Ellen Dooremont kreeg bij Fimleikafélag Hafnarfjarðar het gezelschap van Inge Heiremans. Overdag deden ze vakantiewerk bij de groendienst!

Marijke Callebaut, hier in actie voor de Rode Duivelinnen tegen Zweden op 28 oktober 2009, was één van de drie Belgische voetbalsters die al in Ijsland speelden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Chloé Vande Velde vertrekt na het oefenprogramma met de Belgian Red Flames van juni 2021 op bezoek bij Spanje en in Luxemburg naar Ijsland waar ze niet alleen in de Úrvalsdeild Kvenna, de nationale vrouwencompetitie, kan uitkomen maar ook zeker de twee wedstrijden in de UEFA Women’s Champions League zal meemaken. En daar in de UWCL kan ze met Breidablik eventueel RSC Anderlecht tegenkomen want haar nieuwe club is een van de reekshoofden bij de loting op maandag 21 juni 2021. Vanaf 1 september 2021 is Chloé Vande Velde terug te zien bij KAA Gent Ladies.

Chloé Vande Velde is begin september 2021 opnieuw bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Deze redactie wenst Chloé Vande Velde nu al veel succes met de zomerse uitdaging in Ijsland ten zuiden van de hoofdstad Reykjavik!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share