Share

Op de laatste speeldag van play-off 1 in de Women’s Scooore Super League ontving Standard op een zomers warme zaterdag op een van zijn jeugdvelden in Angleur OHL Women. Het was uitkijken wat de vrouwelijke Rouches nog konden verwezenlijken tegen de al zekere vice-kampioen.

Beide teams komen het veld op voor de laatste wedstrijd in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League 2020-21! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Door het geblesseerd uitvallen van reservedoelvrouw Léa Desmarais kwam plots de 16-jarige Lise Musique in het Luikse doel te staan. Lisa Lichtfus opgeroepen als extra doelvrouw ter vervanging van Justien Odeurs bij de Belgian Red Flames moest op de bank beginnen … Maar dat zou vlug wijzigen want na tien minuten spelen haalde de jonge Lise de diep gestuurde Hannah Eurlings onderuit. Het spel lag vanwege de blessures bij beide jongeren even stil maar scheidsrechter Sylvie Deckers stuurde Lise Musique drie minuten later wel met een rode kaart uit het veld. Coach Hamide Lamara was nu verplicht een veldspeelster naar de kant te halen en dat werd de jonge Loredana Humartus voor wie het seizoen er meteen op zat.

De jonge doelvrouw Lise Musique is net te laat en haalt Hannah Eurlings onderuit. Even later ziet ze haar korte debuut op het hoogste niveau met een rode kaart eindigen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Een minuut later volgde dan ook nog balverlies bij de thuisploeg waarvan uiteindelijk Lenie Onzia met een prachtig schot met rechts zuiver in de winkelhaak optimaal kon profiteren. OHL Women stond op voorsprong (0-1, 14de minuut).

Iedereen komt meevieren nadat Lenie Onzia een knap openingsdoelpunt lukte! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Zeven minuten later had de coach van Standard een fout gezien van de afscheidnemende doelvrouw Louise Van Den Bergh (OHL Women) op Noémie Gelders. Die werd door de scheidsrechter niet gefloten. Standard voelde zich benadeeld, ook al vanwege de vroege rode kaart, en speelsters en technische staf bleven dan maar schelden op de leiding. Het gevolg laat zich raden. Een gele kaart voor de coach, een gele kaart voor Charlotte Cranshoff en korte tijd later werd de trainer van de thuisploeg zelfs met rood uit het veld gestuurd (29ste minuut).

Hamide Lamara werd uit het veld gestuurd en moest dus vanop de supporterspositie verder goeie raad geven aan zijn speelsters! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ondertussen raakte ook Noémie Gelders na een duel met Zenia Mertens geblesseerd. Noémie Gelders, die slecht neerkwam op de elleboog, moest naar de kant en Lisa Petry mocht dan voor haar vertrek naar KRC Genk Ladies toch nog even opdraven (31ste minuut). Bij OHL Women raakte Marith De Bondt dan weer geblesseerd aan het rechterbeen. Zij werd vervangen door Janne Geers (41ste minuut). Voor de rust was het echter OHL Women dat nog eens scoorde. Marie Detruyer bediende Jill Janssens en zij schoof de bal knap in de verste hoek binnen (0-2, 45ste + 2′ minuut)!

Lenie Onzia, doelpuntenmaker nummer één, feliciteert Jill Janssens met haar goal op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft toonde OHL Women waarom het dit seizoen zoveel progressie maakte namelijk door bij elke verloren bal voluit de tegenstander te gaan opjagen en bij balbezit goed na te denken, mooie combinaties uit te tekenen en aantrekkelijk voetbal te spelen. Nieuwe doelpunten konden dan ook niet uitblijven en die kwamen er eerst na een mooie actie met Marie Detruyer en Hannah Eurlings afgerond door de jonge belofte met het nummer 17 (0-3, 51ste minuut) en vervolgens door Luna Vanzeir (0-4, 63ste minuut) die met een knap schot van buiten de zestien na de pauze ook nog de lat trof.

Marie Detruyer kent geen genade en knalt het derde Leuvense doelpunt tegen de netten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard redde nadien wel nog de eer via Lisa Petry (1-4, 69ste minuut), Sara Yüceil (OHL Women) kreeg bij haar afscheid op bezoek bij haar ex-club nog een applausvervanging en Davinia Vanmechelen zag na een uitbraak op links haar mooie poging met rechts tegen de lat uiteenspatten (80ste minuut). De einduitslag zei echter alles! Standard haalde in deze play-off 1 slechts 3 punten op 24, een ontgoocheling van formaat!

Davinia Vanmechelen legt aan met rechts. De bal zal op de lat uiteenspatten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women was dan weer ondanks het verlies in de kampioenschapswedstrijd tegen RSC Anderlecht in het Koning Boudewijnstadion de ploeg van play-off 1 in dit eerste seizoen van de Women’s Scooore Super League. Het team van Jimmy Coenraets haalde met 19 punten op 24 een topscore als resultaat. Als dit team op de basis van dit seizoen verder bouwt dan neemt het in de toekomst wellicht de rol van Standard over en wordt het de eerste uitdager wie weet opvolger van de huidige Belgische landskampioen.

Bekijk hoe OHL Women de tweede plaats en het schitterende parkoers tijdens het seizoen en in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League vierde dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond Standard – OHL Women via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share