Share

Met KRC Genk Ladies als eindwinnaar in play-off 2 en het definitieve uitstel van de afscheidswedstrijd tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht in de Ghelamco Arena in play-off 1 ging de focus op zaterdag 29 mei 2021 volledig naar Angleur waar Standard en OHL Women het seizoen op het hoogste niveau mochten afsluiten. Een wedstrijd met mogelijk een symbolische betekenis.

Sara Yüceil mocht als captain bij OHL Women afscheid nemen op bezoek bij haar ex-club Standard. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard was immers de voorbije jaren meestal de grootste concurrent van RSC Anderlecht maar in de toekomst zou die rol wel eens kunnen weggelegd zijn voor OHL Women. Zij klommen dit seizoen na een moeilijk begin wel helemaal omhoog en ze waren de voorbije maanden nog nauwelijks af te stoppen. In Angleur mochten ze na tien minuten al verder tegen een team in numerieke minderheid na de vroege uitsluiting van de jonge Lise Musique na een fout op de doorgebroken Hannah Eurlings. Lisa Lichtfus alsnog opgeroepen voor de oefeninterland van de Belgian Red Flames in Spanje en Luxemburg mocht dan toch nog even het doel van Standard verdedigen maar ook zij kon niet meer verhinderen dat OHL Women met ruime cijfers won. Het werd 1-4 na goals van Lenie Onzia, Jill Janssens, Marie Detruyer en Luna Vanzeir voor de bezoekers terwijl Lisa Petry de eer van de vrouwelijke Rouches redde. Davinia Vanmechelen trapte nog op de lat voor de thuisploeg, Luna Vanzeir deed dat voor de bezoekers die het seizoen afsloten met een ruime overwinning. Bij hun vorige bezoek aan Angleur op zaterdag 5 september 2020 was de eindscore nog 6-2 voor Standard!

Doelvrouw Silke Baccarne kreeg een Gouden Handschoen. Zij werd gekozen tot meest verdienstelijke speelster van het jaar bij SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In play-off 2 vielen de meeste goals op de slotdag in het duel tussen SC Eendracht Aalst Ladies en KRC Genk Ladies. Daar werd het na een ruststand van 1-0 na een goal van Henriette Awete uiteindelijk nog 5-3. Tussen minuut 52 en minuut 74, in 22 minuten dus, vielen er in het Pierre Cornelisstadion maar liefst 7 goals. Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies) en Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) lukten er eentje, topschutster Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies) twee en Justine Blave (SC Eendracht Aalst Ladies) drie!

Justine Blave lukte op de laatste speeldag in play-off 2 nog 3 doelpunten voor SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het laatste doelpunt van deze competitie viel echter aan de Kastanjelaan in Zulte waar SV Zulte Waregem uiteindelijk met het kleinste verschil (1-0) won tegen FWS Woluwe. Amber De Priester knalde met rechts de allereerste editie van deze Women’s Scooore Super League naar de geschiedenisboeken. Haar schot met rechts in de winkelhaak is er eentje om nooit meer te vergeten! Een prachtige afsluiter van een mooi jaar in het Belgische vrouwenvoetbal.

Summer Rogiers (links) en Ella Vierendeels (rechts) omhelzen Amber De Priester die met een fantastische goal het seizoen in de Women’s Scooore Super League afsloot! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nog meegeven dat KAA Gent Ladies de afgelaste wedstrijd in de Ghelamco Arena tegen RSC Anderlecht verving door een teambuilding. Het nam op hetzelfde moment ook afscheid van ex-Belgian Red Flame Heleen Jaques en de Nederlandse spits Jolet Lommen, die allebei stoppen met voetballen! Beelden daarvan zijn te zien in het overzicht van deze speeldag van Eleven Sports!

Jolet Lommen (links) en Heleen Jaques (rechts) kregen toch nog een afscheid in de Ghelamco Arena! Foto – (c) Sus Sips

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 10de speeldag in play-off 1:

Standard – OHL Women 1-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 14′ Lenie Onzia 0-1, 45′ + 2′ Jill Janssens 0-2, 51′ Marie Detruyer 0-3, 63′ Luna Vanzeir 0-4, 69′ Lisa Petry 1-4.

Rode kaart: 10′ Lise Musique (Standard) na fout op de doorgebroken Hannah Eurlings (OHL Women), 29′ Lamide Hamara (coach Standard) (na 2x geel voor protest).

Luister naar Marie Detruyer (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Luna Vanzeir (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Davinia Vanmechelen (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jimmy Coenraets (trainer OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het gejuich van OHL Women na het bereiken van de 2de plaats in de Women’s Scooore Super League dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht afgelast;

Club Brugge YLA bye;

***Dit is de eindstand na de tiende speeldag in play-off 1:

1. RSC Anderlecht 6-40 (19-4) (*);

2. OHL Women 8-36 (17-7);

3. KAA Gent Ladies 7-29 (11-13) (*);

4. Standard 8-24 (10-28);

5. Club Brugge YLA 7-17 (11-16) (*);

(*) Play-off 1 kon door enkele COVID-19 gevallen bij de landskampioen RSC Anderlecht niet helemaal uitgespeeld worden. Zo werden de duels tussen RSC Anderlecht en Club YLA van zondag 23 mei 2021 in het Lotto Park en tussen KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht van zaterdag 29 mei 2021 in de Ghelamco Arena uitgesteld. Ze worden ook nooit meer ingehaald aangezien alle beslissingen al gevallen zijn.

De topschutters na 10 speeldagen in play-off 1 zijn:

8 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert was de topschutter in de reguliere competitie en uiteindelijk ook in play-off 1 in het seizoen 2020-21! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

4 goals:

Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (Club YLA), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Charlotte Laridon (Club YLA); Marie Detruyer (OHL Women);

3 goals:

Noémie Gelders (Standard), Davinia Vanmechelen (Standard), Hannah Eurlings (OHL Women), Luna Vanzeir (OHL Women);

2 goals:

Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OHL Women), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Jolet Lommen (KAA Gent Ladies);

1 goal:

Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sanne Schoenmakers (Standard), Constance Brackman (Standard), Celien Guns (Club YLA), Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Estée Cattoor (OHL Women), Elle Decorte (Club YLA), Kassandra Missipo (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Sara Yüceil (OHL Women), Charlotte Cranshoff (Standard), Jody Vangheluwe (Club YLA), Amber Maximus (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Lakeesha Eijken (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (OHL Women), Jill Janssens (OHL Women), Lisa Petry (Standard);

Owngoal:

Isabelle Iliano (Club Brugge YLA voor OHL Women);

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 10de speeldag in play-off 2:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies 5-3 (rust: 1-0);

Doelpunten: 13′ Henriette Awete 1-0, 52′ Stéphanie Van Gils 2-0, 57′ Gwen Duijsters 2-1, 60′ Sien Vandersanden 2-2, 64′ Justine Blave 3-2, 69′ Gwen Duijsters 3-3,  71′ Justine Blave 4-3, 74′ Justine Blave 5-3.

Emily Steijvers van KRC Genk Ladies breekt uit, Loes Van Mullem (SC Eendracht Aalst Ladies) gaat in de achtervolging. Foto – (c) Sportpix.be : David Catry

Lees nog meer over dit duel via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

en ook via:

Website KRC Genk Ladies

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 85′ Amber De Priester 1-0.

De man met de baard Luc Millecamps, finalist met de Rode Duivels op het EK 1980 in Italië, was aanwezig op de laatste wedstrijd van het seizoen van de Essevee Women SL. Hij zit hier naast sportief coördinator Luc Declercq.Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Sporting de Charleroi bye;

***Dit is de eindstand na de tiende speeldag in play-off 2:

1. KRC Genk Ladies 8-24 (17-15) (*);

2. SC Eendracht Aalst Ladies 8-24 (19-13);

SC Eendracht Aalst eindigde uiteindelijk als hoogste nieuwkomer in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

3. SV Zulte Waregem 8-23 (13-8);

4. Sporting de Charleroi 8-12 (9-11) (**);

5. FWS Woluwe 8-12 (6-17);

(*) KRC Genk Ladies is winnaar in play-off 2 omdat bij de opmaak van de rangschikking het ter afronding toegekende halve punt (na halvering van de punten uit de reguliere competitie) in mindering moet gebracht worden. KRC Genk Ladies haalde 20 punten en dat werd gehalveerd naar 10. SC Eendracht Aalst Ladies haalde 15 punten en dat werd gehalveerd naar 7,5 maar naar boven afgerond!

(**) Sporting de Charleroi eindigde als 4de in play-off 2 boven FWS Woluwe want het won 3 keer in play-off 2 en het behaalde 9 punten terwijl FWS Woluwe maar 1 overwinning kon laten optekenen in play-off 2! 

De topschutters na 10 speeldagen in play-off 2 zijn:

8 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

Gwen Duijsters van KRC Genk Ladies is de topschutster in play-off 2 met 8 goals! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

5 goals:

Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Justine Blave (SC Eendracht Aalst Ladies);

4 goals:

Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies);

3 goals:

Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies);

2 goals:

Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Loes Van Mullem (SC Eendracht Aalst Ladies), Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Henriette Awete (SC Eendracht Aalst Ladies), Amber De Priester (SV Zulte Waregem);

1 goal:

Annelies Van Loock (SC Eendracht Aalst Ladies), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Renate-Ly Mehevets (Sporting de Charleroi), Martyna Rakowicz (FWS Woluwe), Marie Bougard (FWS Woluwe), Silke Baccarne (SC Eendracht Aalst Ladies), Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Chloë Van Mingeroet (SC Eendracht Aalst Ladies), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Niekie Pellens (SC Eendracht Aalst Ladies), Megane Vos (Sporting de Charleroi), Jennifer Bouchenna (Sporting de Charleroi);

Owngoal:

Marie Bougard (FWS Woluwe);

***Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de tiende speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

Om het seizoen af te sluiten volgen nog 2 oefeninterlands voor de Belgian Red Flames uit bij Spanje op het veld van AD Alcorcón (donderdag 10 juni 2021 om 20 uur) en op bezoek in Wiltz tegen Luxemburg (zaterdag 12 juni 2021 om 18 uur).

Luxemburg – België wordt op zaterdag 12 juni 2021 in Wiltz het laatste duel van het seizoen 2020-21 in het Belgische vrouwenvoetbal! Foto – (c) KBVB / Belgian Red Flames

De Women’s Scooore Super League hervat normaal gezien in het weekend van zaterdag 21 augustus 2021 als het seizoen 2021-22, het 50ste in het Belgische vrouwenvoetbal, van start gaat!

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League 2020-21 kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share