Share

De vele coronagevallen bij RSC Anderlecht hebben ervoor gezorgd dat er plots een lichting nieuwe Belgian Red Flames werd opgeroepen voor de oefeninterlands van donderdag 10 en zaterdag 12 juni 2021 op bezoek bij respectievelijk Spanje en Luxemburg.

Ives Serneels moet het in Spanje en op bezoek bij Luxemburg zonder enkele basispionnen doen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bondscoach Ives Serneels kan voor die dubbele oefeninterlands vanwege corona geen beroep doen op zijn topschutster aller tijden Tessa Wullaert, op Gouden Schoen Tine De Caigny, op doelvrouw Justien Odeurs, op rechtsachter Laura Deloose, op centrale verdediger Charlotte Tison en op flankspeelster Sarah Wijnants. Daarnaast zijn Kassie Missipo en Ella Van Kerkhoven langdurig uitgeschakeld vanwege een operatie aan de kruisbanden van de knie.

Constance Brackman van Standard mag met de Belgian Red Flames mee naar Spanje! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In eerste instantie werden op vrijdag 28 mei 2021 al vijf speelsters toegevoegd aan de oorspronkelijke selectie namelijk Lisa Lichtfus, de doelvrouw van Standard, Constance Brackman, rechtsachter van Standard, Aster Janssens middenvelder bij Standard die evenwel op de laatste speeldag thuis tegen OHL Women het veld met een blessure moest verlaten, Silke Vanwynsberghe, de centrale verdediger van KAA Gent Ladies en Jassina Blom het voorbije seizoen in de spits bij PEC Zwolle.

Auke Swevers debuteerde in januari 2021 in het eerste elftal. Voor het uitduel van de Belgian Red Flames in en tegen Luxemburg zit ze in de selectie! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Daarnaast zijn er nog tien speelsters bijgekomen die in principe enkel beschikbaar zullen zijn voor het duel van zaterdag 12 juni 2021 om 18 uur in Wiltz tegen Luxemburg. Dit zijn de tien die zich mogen opmaken voor dat oefenduel: Estée Cattoor (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Loredana Humartus (Standard), Fran Meersman (KAA Gent Ladies), Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies), Lisa Petry (Standard), Auke Swevers (OHL Women), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Luna Vanzeir (OHL Women).

Sien Vandersanden van KRC Genk Ladies mag eveneens met de Belgian Red Flames naar Luxemburg! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Lees nog meer over Spanje – België via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Deze redactie wenst de speelsters die in isolatie zitten met corona een voorspoedig herstel toe.

 

Share